Kapster Bertine (75) geniet weer van haar werk: “Heerlijk, bijpraten met al mijn klanten”

Wat doe je als het loeidruk is in je kapperszaak? Bas had daar al snel antwoord op: hij schakelde zijn moeder Bertine (75) in. Al sinds 1968 werkt zij als kapster en stond te springen om weer aan de slag te gaan: "Dit ís genieten. Je wilt niet weten hoe erg ik mijn klanten heb gemist. En andersom. Ik heb zo veel telefoontjes gehad. Niet mogen werken is echt een straf voor mij. Mij maak je nergens gelukkiger mee."

Het Brabants Dagblad interviewde de kapster in hart en nieren. Tijdens de lockdown werd haar werk vervangen door fietsen, wandelen en tennissen. Toen haar zoon haar vroeg om weer aan de slag te gaan, zei ze direct ja. Daarna heeft ze wel nog even de huisarts gebeld om te vragen wat hij ervan vond. "Netjes de coronamaatregelen in acht nemen, dan was het geen probleem. En daar houden we in de kapsalon rekening mee. Ik werk niet tussen de andere kapsters, maar heb een eigen plekje. Of ik moe ben? Nee, nergens last van. Nooit gehad trouwens. Van kappen krijg ik energie."

Lees meer over Bertine op de website van het Brabants Dablad.
 

Ontdek de mogelijkheden

Ook de kennis en kunde van 65-plussers op de werkvloer of als senior zelf (weer) aan de slag? Neem dan zeker contact op voor de mogelijkheden of bekijk onze vacatures!

Bron: Brabants Dagblad