Klanttevredenheidsonderzoek 2014

In juni 2014 heeft Uitzendbureau 65plus een klanttevredenheidsonderzoek gehouden onder haar bestaande klanten. Het doel van het onderzoek was om in kaart te brengen hoe onze klanten de dienstverlening in het afgelopen jaar ervaren hebben.

Dankzij de ontvangen feedback weten wij waar klanten tevreden over zijn, maar hebben we ook een beter inzicht in wat er verbeterd kan worden. Hierdoor kunnen wij komend jaar onze klanten nog beter van dienst zijn. Hieronder vindt u een samenvatting van de resultaten.

Over het onderzoek

Er zijn 902 klanten benaderd die per e-mail een uitnodiging hebben ontvangen om online feedback te geven. In totaal hebben 245 klanten (27%) daadwerkelijk feedback gegeven, waarvoor onze dank. Wij hebben inmiddels contact gehad met de klanten die aangaven persoonlijk benaderd te willen worden over de feedback. Dit contact was voor ons heel waardevol. Ook hebben wij drie prijswinnaars blij mogen maken met een deelnameprijs. Lees hier verder.

Een beoordeling om trots op te zijn

Gemiddeld geven de klanten een 7,7 voor onze dienstverlening. Hiervan geeft 65% een 8 of hoger, terwijl minder dan 4% een score onder de 6 geeft. Uitzendbureau 65plus onderscheidt zich volgens de klanten voornamelijk door de snelheid van leveren, de mate waarin wij de gemaakte afspraken nakomen en de klantvriendelijke medewerkers.

Daarnaast geeft 94% van onze klanten aan dat zij ook in de toekomst weer zaken met ons zouden doen. Onze klanten geven aan dat zij vooral tevreden zijn over het feit dat wij onze afspraken nakomen, hiervoor krijgen wij van onze klanten een dikke 8.

"95% van onze klanten beveelt ons aan"

Klanten zijn positief over onze medewerkers. Zo kregen wij een 7,9 voor het contact met onze medewerkers en blinken wij volgens onze klanten uit in vriendelijkheid, klantgerichtheid, persoonlijke aandacht en service, flexibiliteit, snelheid van handelen en het nakomen van afspraken. Mede hierdoor geeft 95% van onze klanten aan dat zij ons aanbevelen.

Daarnaast is 78% positief tot zeer positief over onze begeleiding van de uitzendkracht op zijn/haar werkplek. Hoewel wij dit een fantastisch resultaat vinden kan dit percentage hoger. Concreet betekent dit dat wij regelmatig contact gaan opnemen met onze klanten om hen te adviseren over personele vraagstukken. Tevens gaan wij vaker werkbezoeken afleggen en evaluetiegesprekken inplannen.

Vlijmscherpe prijs-kwaliteitsverhouding

Van de respondenten heeft 91% aangegeven dat wij een goed tot uitstekende prijs-kwaliteit verhouding aanbieden. Een fantastisch resultaat, maar wij streven naar een hoger percentage. Wij gaan er komend jaar daarom hard aan werken om de prijs-kwaliteit verhouding nog verder te optimaliseren.

Ook geeft 95% van onze klanten aan dat de kwaliteit van onze diensten gelijk tot veel beter is dan onze concurrenten. Deze servicekwaliteit is sinds ons oprichtingsjaar in 1975 één van onze belangrijkste speerpunten geweest en zal dit ook altijd blijven.

Digitale werkbriefjes en facturatie

Over het algemeen zijn onze klanten erg te spreken over het gemak waarmee zij werkbriefjes digitaal kunnen accorderen. Omdat 12% aangeeft dat dit beter kan, zullen wij het komende jaar tijd gaan besteden aan de optimalisering van het digitale verloningssysteem. Uitzendbureau 65plus zal er alles aan doen om ook in de toekomst deze snelle service te kunnen blijven bieden.

Uitstekende (telefonische) bereikbaarheid

Het is vervelend om bij een bedrijf in de wacht te staan. Uitzendbureau 65plus begrijpt dit. Vanaf het begin is bereikbaarheid een van onze speerpunten geweest. Wij bieden daarom altijd aan u terug te bellen, als een medewerker bezet is.

Onze klanten gaven in het onderzoek aan dat wij uitblinken in de snelheid van handelen en reageren. Ook zorgen wij dat wij goed bereikbaar zijn via o.a. e-mail, Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn. Ons webcare team reageert altijd dezelfde dag.

Uitzendbureau 65plus over het onderzoek

Uit het onderzoek komen punten naar voren waar wij volgend jaar graag beter op willen scoren. Bijvoorbeeld op frequenter contact onderhouden over de geplaatste vacature en de factuurcorrecties te verhelderen. Daarnaast zijn wij bezig onze website en ons digitale verloningssysteem verder te optimaliseren voor een nog beter gebruiksgemak. Punten die uitstekend beoordeeld zijn, willen we op dit peil houden of zelfs verder verhogen. Zoals de vriendelijkheid en servicegerichtheid van onze medewerkers, het nakomen van afspraken en onze snelle service. Want wij zijn pas tevreden als 100% van onze klanten dat ook is.

Alles bij elkaar zijn wij trots op de beoordeling die wij van onze klanten hebben gekregen en blijven wij komende jaren bouwen aan een nog betere dienstverlening.