‘Langer doorwerken om pensioenen veilig te stellen’

‘Langer doorwerken om pensioenen veilig te stellen’

De OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) pleit voor een hogere AOW-gerechtigde leeftijd. Volgens de instantie is langer doorwerken noodzakelijk om fatsoenlijke pensioenen te creëren. 

Ongeveer 10 procent van de Europeanen tussen de 60 en 69 jaar combineert werk met pensioen. De helft van de werkende 65-plussers, werkt in deeltijd. Volgens OESO is het belangrijk om langer door te werken, want dan kunnen de pensioenen veiliggesteld worden. Dit oordeelt de Europese instantie in een onlangs gepubliceerd rapport.
 

Vooruitzichten AOW-gerechtigde leeftijd

Gezien de huidige wetgeving zal in 2060 de normale pensioenleeftijd in ongeveer de helft van de OESO-landen gestegen zijn, met gemiddeld 1,5 jaar voor mannen en 2,1 jaar voor vrouwen. Daarmee komt de gemiddelde pensioenleeftijd uit op net onder de 66 jaar. In Nederland gaat de AOW-gerechtigde leeftijd omhoog naar 67 jaar en drie maanden in 2022.
 

Hervormingen zijn noodzakelijk

Volgens de onderzoekers van de OESO is het noodzakelijk om de AOW-gerechtigde leeftijd binnen Europa verder op te schroeven. Deze hervormingen zijn nodig om de effecten van vergrijzing, toenemende ongelijkheid onder ouderen en de veranderende aard van werk het hoofd te bieden.’ Het advies van OESO is daarnaast om het langer doorwerken te stimuleren én te belonen. 
 

Doorwerken via 65plus

Wilt u meer informatie over langer doorwerken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd? Of wilt u meer weten over de opschuivende AOW-leeftijd? Neem vrijblijvend contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus! Wij beschikken over jarenlange ervaring in het uitzenden van medewerkers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Zij gaan aan de slag in uiteenlopende banen in het onderwijs, de transportsector en de facilitaire dienstverlening. Onze HR-specialisten vertellen u graag meer!

Bron: Nu.nl

Reageren