Leerkrachten ervaren nog steeds een hoge werkdruk

Leerkrachten ervaren nog steeds een hoge werkdruk

Leerkrachten in het basisonderwijs hebben al enkele malen aan de bel getrokken: de werkdruk is hoog. Uit recent onderzoek van CNV Onderwijs is er de laatste jaren niets veranderd en is de werkdruk nog steeds te hoog. Leraren willen meer handen in de klas. 

Het is geen geheim dat leraren in het basis- en voorgezet onderwijs al jarenlang een hoge werkdruk ervaren. CNV Onderwijs, de vakbond voor onderwijsgevend- en onderwijsondersteunend personeel, heeft onderzoek gedaan onder 3.817 leerkrachten in het basisonderwijs. Uit dit onderzoek komt naar voren dat zij nog steeds een hoge werkdruk ervaren – bijna 80 procent van hen vindt de werkdruk onverminderd te hoog. 
 

Te weinig aandacht geven

Leerkrachten maken zich hierbij voornamelijk druk over de aandacht die zij aan elk kind kunnen schenken. Leerkrachten hebben steeds vaker het gevoel tekort te schieten en kinderen niet voldoende te kunnen begeleiden. Dit gaat ten koste van het welbevinden van de leraren én de kinderen.
 

Reactie CNV Onderwijs

Loek Schueler, voorzitter van CNV Onderwijs, zegt het volgende tegen nieuwswebsite Nu.nl: “De noodkreten van leraren uit het primair onderwijs moeten door ons zeer serieus genomen worden. Er moet nu echt iets veranderen. Wij pleiten daarom voor meer geld voor meer handen in de klas.” Zo is er de afgelopen tijd al extra geld gereserveerd voor meer klassenassistenten, maar dat lijkt weinig te hebben veranderd. Schueler vraagt zich hierbij ook af wat er is gebeurd met de 50 miljoen euro die hier ieder jaar voor gereserveerd zou worden. 
 

Neem contact op met Uitzendbureau 65plus

Wilt u meer informatie over werk en werkdruk in het onderwijs? Schroom niet en neem contact op de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus! Wij hebben meer dan veertig jaar ervaring in het uitzenden van AOW-gerechtigde medewerkers, met name in het onderwijs! Wij hebben zeer veel ervaring met het uitzenden van onder andere docenten, onderwijsassistenten, surveillanten en examenbegeleiders! Bekijk hier onze onderwijsvacatures.

Bron: Nu.nl
 

Reageren