Leerkrachten werken langer door

Leerkrachten werken langer door

Pensioenfonds ABP heeft onlangs onderzoek uitgevoerd naar de gemiddelde pensioenleeftijd van leerkrachten. Wat blijkt? In het onderwijs stijgt de gemiddelde pensioenleeftijd naar ruim 64 jaar. Ook werken steeds meer mensen door na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd.

Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) is de grootste pensioenuitvoerder voor de overheid en het onderwijs. Het pensioenfonds heeft onlangs onderzoek gedaan naar de gemiddelde pensioenleeftijd van onderwijsmedewerkers. Uit dit onderzoek komen enkele bijzondere bevindingen naar voren. 
 

Later met pensioen

Het overgrote deel van de onderwijzers gaat vóór het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd met pensioen. In 2010 stond de gemiddelde pensioenleeftijd op 63,91, maar in 2016 is die leeftijd opgeschoven naar 64,09 jaar. De stijging van de pensioenleeftijd gaat hand in hand met de stijging van de AOW-gerechtigde leeftijd. Uit de gegevens van ABP blijkt dat hbo-onderwijsmedewerkers het laatst met pensioen gaan (64,49 jaar) en leerkrachten in het basisonderwijs het vroegst (63,66 jaar). 
 

Stijging doorwerken na pensioen

Steeds meer onderwijsmedewerkers kiezen er echter voor om door te werken na hun pensioen. In 2007 werkte namelijk 143 mensen door na hun pensioen, en in 2016 steeg dit aantal tot maar liefst 3.469 mensen. Deze forse stijging is met name waar te nemen in het primair en voortgezet onderwijs. In het basisonderwijs steeg het aantal doorwerkers van 51 in 2007 naar 1.201 in 2016. In het voortgezet onderwijs steeg dat aantal van 44 naar 1.164.
 

Doorwerken via 65plus In het Onderwijs

Heeft u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en wilt u nog graag doorwerken? Aarzel niet en neem contact op met de HR-specialisten van 65plus In het Onderwijs. Sinds 1975 hebben wij ons toegelegd op het uitzenden van onderwijsmedewerkers, zoals examinatoren, surveillanten, beoordelaars, docenten en huiswerkbegeleiders. Ook zenden wij ondersteunende medewerkers uit, zoals conciërges, receptionisten, klusjesmannen en schoonmakers. Bekijk onze vacatures en solliciteer op de vacature van uw keuze! Bent u als werkgever op zoek naar ervaren onderwijspersoneel, dan kunt u uiteraard ook bij ons terecht. Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden! 

Bron: VOS ABB

Reageren