Maak kennis met de gouden generatie

Al sinds 1975 bieden wij onze opdrachtgevers toegang tot een groep medewerkers, die dankzij hun levens- en werkervaring van grote meerwaarde zijn. De gouden generatie. Gemotiveerde en betrouwbare werknemers die hun kennis en ervaring in een team willen delen én van elkaar willen leren. Niet voor niets noemde de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gepensioneerden “het geschenk van de eeuw”. Ook steeds meer werkgevers zien die waarde van senioren op de werkvloer én zien de AOW'ers zelf ook steeds vaker de voordelen van doorwerken in.

Het aantal AOW’ers met een betaalde baan groeit dan ook. In 2020 waren het er volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) 300.000. Een deel van hen gaat via ons aan het werk. Benieuwd wat zij zoal doen? Kijk op www.65plus.nl/vedetten voor een selectie van onze uitzendkrachten die vertellen over hun werkzaamheden en motivaties om aan het werk te blijven. 

Ideale match

Maar liefst 40 procent van de werkgevers heeft ervaring met het inzetten van gepensioneerd personeel, zo blijkt uit onderzoek van hoogleraar ouderen en arbeidsmarkt Kène Henkens. Driekwart van de werkgevers is positief over de gepensioneerde arbeidskrachten. Het gaat om medewerkers met vaak zeer gespecialiseerde kennis en veel ervaring, die bovendien goed gemotiveerd zijn. AOW’ers zitten veelal in een stabiele levensfase, zijn loyaal en enthousiast. Bovendien is het relatief goedkoop omdat je als werkgever minder premies hoeft af te dragen. Meer weten? Lees hier meer over AOW'ers op de arbeidsmarkt.

Ook aan de slag?

Ben je als AOW-gerechtigde enthousiast geworden om ook aan de slag te gaan? Bekijk alle vacatures via www.65plus.nl/alle-vacatures of schrijf je direct in. Op het moment dat je profiel en arbeidswensen aansluiten op onze vacatures en eisen van onze opdrachtgevers, nemen wij contact met je op.

Een arbeidsrecht advocaat over werkende AOW'ers

Advocaat arbeidsrecht Astrid Zuidinga concludeert: "De wetgever heeft haar best gedaan om drempels weg te nemen om oudere werknemers voor de arbeidsmarkt te behouden. De grootste belemmeringen vormen wellicht nog de eigen, belemmerende gedachten en overtuigingen. Hoog tijd om die eens overboord te gooien. Heb in elk geval oog voor deze doelgroep, wees ruimdenkend en flexibel en ontwikkel een visie op de inzet van deze waardevolle groep arbeidskrachten. Daartoe roep ik bedrijven graag op."