Maaltijdbezorgdienst Deliveroo mogelijk voor rechter

Maaltijdbezorgdienst Deliveroo mogelijk voor rechter

Maaltijdbezorgdienst Deliveroo wil alleen nog met ZZP’ers werken. Vakbond CNV is het niet eens met de aangekondigde maatregel: de vakbond onderzoekt de mogelijkheden om Deliveroo juridisch aan te pakken.

Steeds vaker ziet u ze fietsen door de stad: fietskoeriers die maaltijden bezorgen. Een van de bekendste maaltijdbezorgdiensten is Deliveroo met zo’n 2.000 bezorgers in Nederland. De fietsende bezorgers zijn onder andere werkzaam in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem, Eindhoven en Breda. 
 

Meer vrijheid en flexibiliteit

Even geleden maakte de maaltijdbezorgdienst bekend alleen nog met ZZP’ers te willen werken. Koeriers die al in dienst zijn, mogen ook overstappen – dit wordt echter niet verplicht gesteld. Volgens Deliveroo biedt de nieuwe opzet meer vrijheid en flexibiliteit voor bezorgers en daarnaast zouden de bezorgers meer gaan verdienen. Vakbond CNV is het niet eens met de aangekondigde maatregel: de vakbond onderzoekt de mogelijkheden om Deliveroo juridisch aan te pakken. Volgens CNV overtreedt de maaltijdbezorgdienst mogelijk de wet door enkel met ZZP’ers te werken. 
 

Onttrekken aan verantwoordelijkheid

Zo vindt CNV het een kwalijke zaak dat Deliveroo zich wil onttrekken aan zijn verantwoordelijkheid als werkgever. De fietskoeriers zouden onder de cao van het koeriersbedrijf moeten vallen en moeten kunnen rekenen op eerlijke arbeidsvoorwaarden en collectieve regelingen op het gebied van ziekte, arbeidsongeschiktheid en pensioen.
 

Aanpassen model

CNV wil graag met de maaltijdbezorger om tafel om over de kwestie te praten. Deliveroo zegt op zijn beurt dat het bezorgers “goedbetaald en flexibel'” werk wil bieden. Het heeft juist naar de bezorgers geluisterd bij het aanpassen van het model.
 

Koeriers van 65plus Op de Weg

Meer weten over dit onderwerp? Lees de website van Het Parool. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de HR-specialisten van 65plus Op de Weg, een label van Uitzendbureau 65plus. Al sinds 1975 zijn wij gespecialiseerd in het uitzenden van koeriers. Weliswaar niet fietskoeriers, maar koeriers die minimaal beschikken over een rijbewijs B en aantoonbare jarenlange rijervaring. 

Bron: Het Parool

Reageren