Maandag een krantje, dinsdag een puzzeltje, maar op woensdag word ik vervelend!

Veel werknemers gaan rond hun 65e met pensioen. Maar dat betekent zeker niet dat men direct achter de spreekwoordelijke geraniums gaat zitten! Daar weten wij als uitzendbureau 65plus immers alles van. Wij zijn sinds 1975 marktleider in het creëren van kansen voor AOW-gerechtigden op de arbeidsmarkt. Wat dat concreet betekent? Wij zijn met ons team dagelijks bezig met men bewust maken van de ongekende mogelijkheden van AOW-gerechtigden. In de rubriek "Met pensioen" besteedt NU.nl aandacht aan pensionado's en de invulling van hun tijd. Zo is Hans (66) sinds zijn 60e met pensioen en werkt nog als vrachtwagenchauffeur. "Maandag een krantje, dinsdag een puzzeltje is prima, maar op woensdag word ik vervelend!"

Hans heeft 45 jaar bij een Amerikaans bedrijf in de automatisering gewerkt. Op zijn 60e ging hij met pensioen. Hij vindt dat er te veel geklaagd wordt over de pensioenleeftijd, fondsen en premies. "Ik heb het zelf financieel nog nooit zo goed gehad als nu. Er wordt een hoop geklaagd, maar pensioenregelingen zijn lang niet altijd negatief!" Dit komt onder andere door het feit dat Hans op zijn 15e begon met werken. "Bij het ABP begint je pensioen pas te tellen vanaf je 25e, maar toen had ik al tien jaar pensioen opgebouwd bij mijn werkgever!"

Betaald bezig blijven

Daarnaast werkt hij een dag in de week als vrachtwagenchauffeur. "Dat leek me altijd al erg leuk, dus ik heb mijn chauffeursdiploma's behaald, een tijdje voor een payrollbedrijf gewerkt, en nu werk ik vast één dag per week voor een vervoersbedrijf dat mijn opleiding betaalde en mijn diploma's verlengde. Ik ben flexibel, zij ook en daarom werkt het. Ik moet echt wat te doen hebben. Ik rij rond in de regio, en ben altijd 's avonds thuis. De nood is hoog in de transport en zo ontvang ik naast pensioen en AOW ook nog een beetje salaris."

Toekomstplannen

"Mijn motto is: als tijd geld is, dan leeft iedereen boven z'n stand. Tijd is het allerbelangrijkst. Vroeger ging ik naar bruiloften, nu naar begrafenissen. Ik zorg dat ik mijn tijd goed besteed. Mijn vrouw is jonger en werkt nog, maar we zijn van plan nog een verre reis maken, naar Nieuw-Zeeland of Canada. Dat moeten we ongeveer nu doen, want op je tachtigste gaat dat niet meer."

Bron: NU.nl