Managers hebben hoogste jaarsalaris

Managers hebben hoogste jaarsalaris

Managers behoren tot de beroepsgroep die het hoogste bruto jaarsalaris hebben. Gemiddeld verdient een manager € 61.540. Dit blijkt uit onderzoek van carrièreplatform Intermediair. Lees hier meer over de uitkomsten.

Carrièreplatform Intermediair hield onlangs een Nationaal Salaris Onderzoek waarin werd onderzocht wat de salarissen van Nederlandse werknemers zijn. Dit onderzoek onder ruim honderdduizend mensen wordt tweejaarlijks uitgevoerd door de Nyenrode Business Universiteit. Uit het onderzoek komt naar voren dat managers het hoogste bruto jaarsalaris verdienen: gemiddeld € 61.540. Op de tweede plek komt de beroepsgroep Beleid met € 50.919, gevolgd door Research & Development met € 45.214.
 

Perspectief voor studenten

Intermediair deed ook onderzoek naar de perspectieven voor studenten. Universitaire studenten aan een economische of technische studie kunnen rekenen op de hoogste jaarsalarissen: gemiddeld komen ze beide uit op € 55.000. Studenten Natuurwetenschappen hebben ook uitzicht op een goedverdiende baan met gemiddeld € 52.416 per jaar. Aan het hbo liggen de perspectieven iets lager, maar deze zijn nog steeds bovengemiddeld hoog. Zo kunnen studenten aan de studierichting Techniek rekenen op € 47.875 per jaar, informaticastudenten op € 46.092 en studenten in het onderwijs op € 43.356.

Bron: Nu
 

Reageren