Marja Redding (69 jaar) blijft ondanks beperking actief

De 69-jarige Marja Redding uit Leusden is een bezige bij: zelfs een verbrijzelde enkel weerhoudt haar er niet van om actief te blijven. Ze werkt via Uitzendbureau 65plus er vertelt erover in De Telegraaf. Lees hier meer.
 

Uit onlangs gepresenteerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat hoe ouder mensen zijn, ze ook eenzamer worden. Meer dan 30 procent van de 75-plussers geeft aan nog enkel oppervlakkige contacten te onderhouden en 60 procent maakt niet of nauwelijks deel uit van een vriendengroep. Ook deed het Nationaal Ouderenfonds onderzoek naar eenzame senioren. Daaruit blijkt dat 8,2 procent van de oudere vrouwen zich heel erg eenzaam voelt en 6,5 procent van de mannen.
 

Parttime baan via Uitzendbureau 65plus

Onlangs verscheen er in dagblad De Telegraaf een interview met Marja Redding. De 69-jarige alleenstaande uit Leusden wordt in haar dagelijks leven beperkt door een verbrijzelde enkel. Maar ondanks deze lichamelijke beperking staat ze heel positief in het leven. Zo werkt ze via Uitzendbureau 65plus in een parttime baan en onderneemt ze veel. Zo vertelt ze aan De Telegraaf: “Wie chagrijnig op de bank gaat zitten, kan op zijn of haar vingers natellen dat je eenzaam wordt. Accepteren dat het allemaal een tandje minder wordt en vervolgens gelukkig zijn met wat je nog wel kunt en hebt, dat is volgens mij het recept.”
 

‘Je moet zelf aan de gang’

Marja Redding vertelt verder: “Je kunt als oudere niet van je omgeving verwachten dat ze je de hele tijd vooruit gaan duwen, je moet zelf aan de gang. Daarmee bedoel ik niet dat iedereen maar aan het werk moet, maar kijk eens om je heen: er worden zo ontzettend veel interessante activiteiten voor 65-plussers georganiseerd. Ook voor hen die niet meer zo mobiel zijn of weinig geld hebben.”
 

Lees het volledige artikel

Bent u benieuwd naar het volledige artikel? Bekijk deze via de volgende link. Wilt u meer informatie over werken met mensen die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt, óf heeft u de pensioenleeftijd behaald en wilt u graag doorwerken? Dat kan met Uitzendbureau 65plus! Neem contact op en vraag onze HR specialisten naar de mogelijkheden!

Bron: De Telegraaf