Maximale flexibiliteit met flexibele arbeidsvorm

Bent u op zoek naar een manier om uw personeel zo rendabel mogelijk in te zetten binnen uw organisatie? Dan kunnen flexibele arbeidsvormen uitkomst bieden!

Steeds meer bedrijven kiezen structureel voor een flexibele schil. Niet alleen vanwege economische redenen, maar ook vanuit de gedachte dat ze specifieke specialisten liever extern inhuren om beter aan hun behoeftes tegemoet te komen.

Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat uw bedrijf behoefte heeft aan flexibele arbeidskrachten in verband met bijvoorbeeld seizoendrukte. Flexibele arbeidsvormen kunnen in deze gevallen interessante voordelen opleveren voor organisaties.

Flexibele arbeidsvormen

In praktijk zijn er verschillende soorten flexibele arbeidsvormen. Onderstaand enkele veel voorkomende vormen op een rij:

Nul-uren contract

Bij deze contractvorm kunt u de werknemer oproepen wanneer daar behoefte aan is, maar is er geen afspraak over het aantal te werken uren. Als u een werknemer een periode niet oproept, hoeft u deze dus ook geen minimum aantal uren uit te betalen.

Min-max contract

In dit geval zijn er afspraken gemaakt over het minimaal aantal uren dat een werknemer werkt en is bepaald hoeveel uren deze maximaal opgeroepen kan worden. Hierbij wordt het aantal uren dat als minimum is afgesproken altijd uitbetaald, ook als er minder werk is.

Oproepcontract met voorovereenkomst

Bij dit oproepcontract beslist de werknemer bij een oproep of hij of zij gaat werken. Hierbij is elke periode dat de werknemer werkt een nieuw tijdelijk arbeidscontract. Na afloop is er dan ook geen recht op loondoorbetaling, tenzij het contract overgaat op een vast dienstverband.

Flexibele arbeidsvormen iets voor uw organisatie?

Bij uitzendbureau 65plus bieden we u diverse mogelijkheden voor het flexibel inzetten van 65-plussers in uw organisatie. Hierbij beschikken wij over een vooraf geselecteerde groep flexwerkers zodat u snel kunt beschikken over een flexibele medewerker die aansluit bij uw behoeftes.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen u graag meer.