Meer vraag naar uitzendwerk

Meer vraag naar uitzendwerk

Er is steeds meer vraag naar uitzendwerk, zo blijkt uit recente cijfers van brancheorganisatie ABU. Uitzendkrachten maken meer uren en uitzendbureaus hebben een hogere omzet gerealiseerd. Lees er hier meer informatie over. 

ABU, de brancheorganisatie voor ondernemingen in de uitzendbranche en flexbranche, meldt dat de vraag naar uitzendwerk de afgelopen periode verder is toegenomen. Terwijl uitzendkrachten 5 procent meer uren draaiden, steeg de omzet van uitzendbedrijven met 6 procent ten opzichte van vorig jaar.

Stijgingen per sector

In welke sectoren is meer vraag naar uitzendkrachten? In de industriële sector steeg het aantal uren met 11 procent en groeide de omzet met 14 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In de technische sector steeg zowel het aantal uren als de omzet met 8 procent. In de administratieve sector werd echter een daling van 4 procent opgetekend voor het aantal uren en de omzet.
 

Werken via Uitzendbureau 65plus

Wilt u aan de slag in een uitzendbaan? Maak uw keuze voor Uitzendbureau 65plus! Wij zijn sinds 1975 specialist in het uitzenden van medewerkers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Wij zenden deze ervaren, gemotiveerde en kundige medewerkers uit in uiteenlopende banen in het onderwijs, de facilitaire dienstverlening en de transportsector. Dit doen wij vanuit onze labels 65plus In het Onderwijs, 65plus Op de Weg en 65plus In Goede Handen. Vanuit ons label 65plus Payroll Professionals nemen wij de payrolling van medewerkers op ons. 

Bron: Nu.nl

Reageren