Minder lesuren inroosteren om werkdruk te verlagen

Scholen in het mbo en voortgezet onderwijs moeten overwegen om minder lesuren in te gaan roosteren. Dat vindt Arie Slob, minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. Door de afname van het aantal lesuren wordt volgens Slob de werkdruk voor zowel leraar als leerling verlicht.

Al enige tijd klinkt de roep om minder lesuren. Met name de docenten ervaren door deze klacht een verhoogde werkdruk. Minder lesuren zou een positieve invloed hebben op de productiviteit van de leerlingen en leerkrachten. Wanneer leraren meer tijd kunnen besteden aan hun lessen, dan zal de kwaliteit van het onderwijs dan ook stijgen.
 

Andere activiteiten op school

Slob geeft aan dat andere activiteiten op school, zoals als groepsopdrachten, projecten, computerwerk en stages, als onderwijstijd mogen meetellen. Daarnaast moet een klas die in een schooljaar wat minder lesuren heeft, de mogelijkheid krijgen om de uren in een eerder of later jaar goed te maken. 
 

Vrijgemaakte tijd nuttig besteden

Ook laat Slob weten dat er juist gehandeld moet worden: “Het gaat erom dat meer leraren en schoolleiders de vrijgemaakte ruimte ook echt aangrijpen. Dit moeten we eerst goed bespreken met leerlingen en ouders.'' Slob gaat met de verantwoordelijken praten om ze te informeren over de mogelijkheden.
 

Meer informatie 

Wilt u meer informatie over dit nieuwsbericht? Of heeft u vragen over de werkdruk in het onderwijs? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus. Zij vertellen u graag meer en zij kunnen u ook informeren over de mogelijkheden van doorwerken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd. 

Bron: Nu.nl