Minder oudere werklozen, maar wel meer bijstand

Minder oudere werklozen, maar wel meer bijstand

Het UWV en het CBS hebben cijfers gepresenteerd over de werkloosheid onder Nederlanders. Hieruit blijkt dat het aantal oudere werklozen is afgenomen, maar wel steeds meer 45-jarigen een beroep doen op de bijstand. Lees hier meer.

Sinds 2013 nam het aantal oudere werklozen steeds toe. Tot februari dit jaar, want de afgelopen maanden liep het aantal oudere werklozen terug tot circa 200.000 – dit is een daling van maar liefst 6 procent. Volgens het UWV zijn deze cijfers geen verrassing, want door het economische herstel liep het aantal werkloze jongeren al terug. Nu het herstel doorzet en de arbeidsmarkt verder aantrekt, zijn de oudere werknemers aan de beurt. Ook zij vinden steeds vaker een (nieuwe) baan. 
 

Toename aantal mensen in de bijstand 

Een daling van het aantal werkloze ouderen klinkt positief, maar dat neemt niet weg dat de 200.000 werkloze ouderen de grootste groep werklozen vormen. Zo is de helft van alle WW’ers 50 jaar of ouder. Bovendien betekent de dalende werkloosheid niet dat mensen massaal werk vinden. Een deel gaat met pensioen en een ander deel komt in de bijstand. Ten opzichte van 2015 zijn er 22.000 mensen bijgekomen in de bijstand. Het aantal 45-plussers met een bijstandsuitkering nam dit jaar met 11.000 toe.
 

Meer informatie

 Wilt u meer informatie over dit bericht? Of bent u een ouder werknemer en zoekt u een nieuwe baan? Uitzendbureau 65plus is gespecialiseerd in het zoeken en vinden van geschikte banen voor mensen die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Wij hebben jarenlange ervaring in de arbeidsbemiddeling van deze groep werknemers en kunnen hen koppelen aan werkgevers in heel Nederland. Neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk onze actuele vacatures!

Bron: Plus Online
 

Reageren