Moet de uitzendbranche meer betrokken worden bij het onderwijs?
Volgens Mirjam Sterk, ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid moet de uitzendbranche meer betrokken worden bij het onderwijs om een betere aansluiting met de arbeidsmarkt te creëren.

Door de wisselwerking kunnen uitzendorganisaties hun (praktijk)kennis delen met leerlingen en docenten. Hierbij kan het gaan om bijvoorbeeld lessen in loopbaanoriëntatie, sollicitatietrainingen, CV advies en begeleiding bij het maken van een studiekeuze. Kennis en vaardigheden die goed van pas komen op de arbeidsmarkt en de kans op werk moeten vergroten.
Vooral de studiekeuze is een belangrijke topic waar veel verbetering te behalen is. Zo valt in het MBO bijna de helft van de leerlingen uit, veelal door een verkeerde studiekeuze.
Perspectief richten op loopbaan
Volgens Sterk schieten scholen tekort in de voorbereiding van leerlingen op het werkende leven. Zo zou er teveel gelet worden op studievoortgang en prestaties en te weinig op de ambities na de schoolperiode.
Mirjam Sterk: "Ook richten docenten zich vooral op informatie uitwisseling en veel minder op het ontwikkelen van loopbaanvaardigheden. We vragen nu aan de uitzendbranche deze taak op zich te nemen om op die manier de toekomstperspectieven van jongeren te verbeteren".
CNV Jongeren bestempelt de rol van de uitzendbranche in de plannen van Sterk als opmerkelijk. "Hoe objectief is het beeld dat jongeren krijgen van de arbeidsmarkt en hun kansen daarop als een partij dit doet", vraagt voorzitter Michiel Hietkamp zich af. Volgens hem moeten ook vakorganisaties hierin een rol spelen.
Waardevolle kennis & ervaring in het onderwijs
Uitzendbureau 65plus heeft uitgebreide ervaring met het inzetten van uitzendkrachten voor uiteenlopende taken in het onderwijs. Wij zijn dan ook benieuwd welke rol de uitzendbranche uiteindelijk zal krijgen. We wachten het af.
Bron: Nu.nl