Nederland benut economische kracht 55-plussers onvoldoende

Nederland benut economische kracht 55-plussers onvoldoende

Onlangs voerde accountancyonderneming PwC onderzoek uit naar de arbeidsmarktpositie van oudere werknemers. Hieruit komt naar voren dat Nederland matig presteert in het benutten van de economische kracht van werknemers van 55 jaar en ouder. Lees er hier meer over.
 

PwC onderzocht in haar Golden Age Index 34 OESO-landen (de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling). Hierbij werd onder andere gekeken naar de werkgelegenheid, inkomsten en trainingen voor 55-plussers. Uit dit onderzoek blijkt dan Nederland op de 21ste plek eindigt. IJsland daarentegen staat op nummer één: dit land scoort het beste in het benutten van het potentieel van oudere werknemers. Hierna volgen landen als Nieuw-Zeeland, Zweden, Israël en Estland.
 

Verklaring onderzoeksresultaten

Jan Willem Velthuijsen, hoofdeconoom van PwC, vertelt in een reactie het volgende: “Uit het onderzoek blijkt maar weer eens dat Nederland kampioen deeltijdwerken is, een trend die al sinds de babyboomers van kracht is. Hierdoor blijft de economische kracht van ouderen al grotendeels onbenut. Daarnaast zijn oudere werknemers relatief hard getroffen door de crisis omdat velen hun baan zijn kwijtgeraakt. Dit verklaart de zeer matige Nederlandse ranking.”
 

Positie 55-plussers in de toekomst

De groep oudere werknemers in de OESO-landen groeit tot 2030 met een kwart, tot meer dan 500 miljoen. Velthuijsen: “Deze groep zet onmiskenbaar druk op ons zorgsysteem, sociale stelsel en heeft grote impact op de financiële zekerheid van bijvoorbeeld ons pensioensysteem. Landen kunnen zich hiertegen wapenen door oudere werknemers veel beter een plek in de economie te geven. Hierbij stijgt het BNP en ook nemen belastinginkomsten toe.”
 

Uitzendbureau 65plus benut arbeidspotentieel AOW-gerechtigden

Wilt u meer weten over de arbeidsmarktpositie van 55-plussers? Neem contact op met de HR specialisten van Uitzendbureau 65plus. Wij benutten het arbeidspotentieel van oudere werknemers zeer goed: wij zijn al veertig jaar lang specialist in de arbeidsbemiddeling van werknemers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt! Meer weten? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Bron: Nu.nl
 

  • leuke geste. Steeds meer instellingen worden persoonlijker en meer informatief. Is weer anders dan alleen maar de vermelding van de vacatures.

Reageren