Nederlanders waarderen hun baan met een 7,1

Nederlanders waarderen hun baan met een 7,1

Het overgrote deel van de Nederlandse beroepsbevolking is tevreden over hun werk, zo blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Motivaction. Leer hier meer over de uitkomsten van het onderzoek.
 

Onderzoeksbureau Motivaction voerde in opdracht van uitzendconcern Unique een enquête uit. Dit onderzoek vond plaats onder een groep van 1.161 (potentieel) werkzoekenden. Het onderzoeksbureau vroeg hen onder andere naar het rapportcijfer waarmee ze hun werk beoordelen. Jongeren tussen de 18 en 24 jaar oud beoordelen hun baan gemiddeld met een 6,9 en oudere werknemers tussen de 55 en 60 jaar oud hebben voor hun werk het cijfer 7,4 over. Het gemiddelde van de Nederlandse beroepsbevolking komt uit op een rapportcijfer van 7,1: een ruim voldoende.
 

Eisen aan baan

Daarnaast onderzocht Motivaction de eisen die ouderen en jongeren stellen aan hun baan. Hieruit komt naar voren dat jongere werknemers doorgroeimogelijkheden en de inhoud van de functie belangrijk vinden, terwijl oudere medewerkers zich vooral richten op goede arbeidsvoorwaarden en een werplek dicht bij huis.
 

Flexibele werktijden

Ook blijkt uit het onderzoek dat 53 procent van de werkzoekenden liever werkt met flexibele werktijden dan met vaste werktijden van 9.00 tot 17.00 uur. Het volledig zelf indelen van de werktijden is niet per se een vereiste: zo zegt ‘slechts’ 19 procent van de ondervraagden de werktijden zelf in te willen delen.

Bron: Nu.nl

Reageren