Nederlands bedrijfsleven telt weinig topvrouwen

Nederlands bedrijfsleven telt weinig topvrouwen

Uit een recent verschenen rapport blijkt dat Nederland slecht scoort als het gaat om het aantal vrouwen in de top van het bedrijfsleven. Van de topfuncties wordt slechts 18 procent bezet door een vrouw. Lees hier meer.
 

Het internationale advieskantoor Grant Thornton deed onlangs onderzoek naar het aantal topvrouwen in het bedrijfsleven. Ze ondervroegen ruim 5.500 mensen uit 36 landen en de uitkomsten verschenen in het rapport Women in Business. Wat blijkt? Nederland staat bijna onderaan de lijst met vrouwen in de bedrijfstop: slechts 18 procent van de topfuncties wordt bezet door een vrouw.
 

Landen op de ranglijst

Nederland scoort dus laag op de ranglijst, net als landen als Duitsland, Japan en India. In Duitsland is slechts 15 procent van de topfuncties in handen van vrouwen en in Japan ligt dit aantal zelfs op 7 procent. Landen met veel topvrouwen in het bedrijfsleven, zijn Rusland, de Filipijnen en Litouwen. In Rusland wordt de top van het bedrijfsleven voor 45 procent bezet door vrouwen en op de Filipijnen is dit 39 procent.
 

Het wereldwijde gemiddelde

Wereldwijd worden de hogere functies binnen het bedrijfsleven voor nog geen kwart gevuld door vrouwen. Het aantal bedrijven zonder ook maar enige vrouwen in de top, is met een procentpunt gestegen tot 33 procent in 2016. Bent u benieuwd naar het volledige onderzoek? Lees dan het rapport Women in Business.

Bron: Nu.nl

Reageren