Nederlandse wegen dreigen dicht te slibben na 2030

Nederlandse wegen dreigen dicht te slibben na 2030

De Nederlandse wegen dreigen na 2030 dicht te slibben, dat is de conclusie uit de Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse. Lees hier meer over het onderzoek én over de uitkomsten. 
 

De Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse (NMCA) heeft onlangs onderzocht hoe het Nederlandse wegennet en weggebruik er in de toekomst uit zal zien. De analyse komt eens in de vier jaar uit om een beeld te geven over de ontwikkeling van de mobiliteit op de lange termijn. Na 2030 zal zowel bij hoge als bij lage economische groei het personenvervoer en het vervoer van goederen in omvang toenemen. De huidige plannen voor nieuwe infrastructuur vangen tot en met 2030 een deel van deze groei op, maar op de langere termijn zijn aanvullende maatregelen nodig.

 

Drukker in personenvervoer en goederenvervoer

De mobiliteit in het personen- én het goederenvervoer zullen toenemen. In het personenvervoer is deze groei het sterkst in, rond én tussen de grotere steden. De opgaven voor de langere termijn liggen in de stedelijke gebieden en op de verbindingen vanuit de Randstad. In het personenvervoer doen de grootste opgaven zich voor in de regio’s Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven, op zowel de weg als in het openbaar vervoer. Verder gaat het om de verbindingen vanuit de Randstad richting Amersfoort, Zwolle, Breda, Tilburg, Den Bosch en Arnhem-Nijmegen.
 

Uitkomsten naar de Tweede Kamer

De uitkomsten van de analyse zijn door minister Schultz van Haegen en staatssecretaris Dijksma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu naar de Tweede Kamer gestuurd. Het huidige Infrastructuurfonds loopt tot en met 2030. De recente analyse geeft voor een nieuw kabinet aan wat de te verwachten opgaven zijn na 2030, als alle lopende infrastructuurprojecten zijn uitgevoerd. Denk hierbij aan potentiële knelpunten op de wegen, het spoor, de vaarwegen en in de bus, tram en metro.
 

Contact met 65plus Op de Weg

Wilt u meer weten over dit nieuwsbericht? Neem contact op met de HR-specialisten van 65plus Op de Weg. Al sinds 1975 zijn wij gespecialiseerd in de arbeidsbemiddeling medewerkers in uiteenlopende chauffeursfuncties, zoals koeriers, chauffeurs personenvervoer, bijrijders, privéchauffeurs, directiechauffeurs en heftruckchauffeurs. Wij vertellen u graag meer over onze diensten en welke mogelijkheden wij u kunnen bieden!

Bron: Taxipro

Reageren