Nieuw: digitale rekenhulp voor bepalen premiekortingen

Nieuw: digitale rekenhulp voor bepalen premiekortingen

Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, heeft een digitale rekenhulp voor werkgevers gelanceerd. Hiermee kunnen werkgevers in een handomdraai uitrekenen of ze recht hebben op bepaalde voordelen of premiekortingen. Lees er hier meer over.

Neemt een werkgever iemand in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt, dan ontvangt de werkgever hiervoor vaak een premiekorting. Het jaarlijkse voordeel kan oplopen tot soms wel €7.000 gedurende maximaal drie jaar. Premiekortingen zijn beschikbaar voor drie doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt: ouderen, arbeidsgehandicapten en mensen uit de doelgroep banenafspraak (mensen met een zoelte of handicap).
 

Rekenhulp geeft uitsluitsel

Veel werkgevers weten echter niet waar ze recht op hebben, waardoor het in dienst nemen van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt nog niet wil vlotten. Om het financieel aantrekkelijker te maken om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen, heeft Klijnsma een digitale rekenhulp gelanceerd. Met deze rekenhulp – ook wel regelhulp genoemd – kunnen werkgevers in een paar minuten zien op welke premiekorting ze recht hebben en wat de hoogte van deze korting is.

De rekenhulp is beschikbaar via de website www.regelhulpenvoorbedrijven.nl/premiekortingen of via het ondernemersplein.

Bron: Ouderenjournaal
 

Reageren