Nieuwe WWZ beperkte invloed op inzet uitzendkrachten

Nieuwe WWZ beperkte invloed op inzet uitzendkrachten

Ondanks de gevolgen van de WWZ voor werkgevers geeft het merendeel van de HR managers aan gewoon uitzendkrachten in te blijven zetten.

Wijzigingen WWZ

Per 1 juli is de tweede hervormingsronde van de Wet werk en zekerheid ingevoerd. Zo zijn onder andere het ontslagrecht, de WW en de regels omtrent tijdelijke contracten op de schop genomen. Logisch dus dat hier zowel voor werkgevers als uitzendkrachten flinke wijzigingen aan verbonden zitten. 

Toch lijken de nieuwe wijzigingen slechts beperkte invloed te hebben op de inzet van uitzendkrachten. Dit blijkt uit een rondvraag onder 200 HR-professionals door arbeidsbemiddelaar Robert Half.  

Inzet uitzendkrachten

Zo geeft meer dan de helft van de Nederlandse HR-managers aan uitzendkrachten in te blijven zetten om vaste medewerkers te vervangen. Maar ook voor project management (24%) en operationele ondersteuning (19%) zijn uitzendkrachten een veel gekozen optie.

Ook blijkt dat in 19% van de gevallen een medewerker als uitzendkracht werd ingeschakeld om te kijken of hij/ zij aan de verwachtingen voldoet, waarna alsnog een vaste positie werd aangeboden.

Zo lijkt de nieuwe WWZ een positieve invloed te hebben op het inhuren van uitzendkrachten.

Een uitzendkracht voor uw organisatie?

Ook op zoek naar een ervaren uitzendkracht voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op of bekijk direct onze ervaren kandidaten!

Bron: HRpraktijk.nl

Reageren