(Nog) Geen vakantieplannen? 6 tips voor een onvergetelijke zomer

Miljoenen Nederlanders gaan deze zomer op vakantie naar uiteenlopende bestemmingen. Het aantal personen dat naar het buitenland gaat, is gestegen van 8,7 naar 8,8 miljoen. Het aantal mensen met plannen voor een vakantie in eigen land is licht gedaald naar 2,4 miljoen. Heeft u in tegenstelling tot deze mensen (nog) geen vakantieplannen? In dat geval zijn onze zes tips voor een onvergetelijke zomer zeker het lezen waard!

1. Dagjes uit

Een dagje uit in Nederland kan zomaar voor een waar vakantiegevoel zorgen. Voor thuisblijvers is er een gevarieerd aanbod pretparken, dierentuinen en musea om te bezoeken. Toch kan het ook simpeler: een dagje naar het strand of een op een zonnige dag of een leuke stad bezoeken bij een bewolkte dag kan zomaar zorgen voor een voor een vakantiegevoel. Houd wel rekening met vakantiedrukte wat betreft het verkeer en voor de aankoop van bijvoorbeeld entreebewijzen. Bij veel aanbieders is het mogelijk om online tickets te kopen, waardoor u lange rijen vermijdt. 
 

2. ‘House sitting’ 

Wilt u wel een vakantiegevoel, maar wilt u graag op bekend terrein blijven? Doe een huizenruil of pas op een huis van vakantiegangers. Waarschijnlijk kent u genoeg mensen die op vakantie gaan en graag willen dat er iemand is die op de huisdieren past, de plantjes water geeft en het huis beschermt tegen inbrekers.
 

3. Aan de slag

Heeft u zin een productieve zomer en heeft u de AOW-gerechtigde leeftijd? Ga dan aan de slag als vakantieversteking bij een van onze mooie opdrachtgevers! Zo blijft u (ook) tijdens de vakantie betaald bezig! Denk bijvoorbeeld aan functies als suppoost bij een museum, gastheer of gastvrouw bij een pretpark of baliemedewerker tijdens een evenement. Bent u enthousiast en wilt u een zomer om nooit te vergeten in een gezellige omgeving vol vrolijke vakantiegangers? Dan bent u de vakantieversterking die wij zoeken! Bekijk de vacatures of schrijf u in!
 

4. Toch op vakantie? Ga kamperen of pak de bus

Er toch even tussenuit? Wij hebben nog een aantal tips wanneer u last-minute op reis wilt. Met een kleiner budget is kamperen bijvoorbeeld een goede optie. Met wat kookgerei en een tas boodschappen kunt u ook nog eens zelf koken en hoeft een leuke vakantie niet veel te kosten. Wilt u er toch tussenuit in het buitenland? Voor mensen zonder rijbewijs, of met vliegangst of een beperkt budget is reizen met de bus een goede uitkomst.
 

5. Zoek de rust, ga naar alternatieve bestemmingen

Heeft u nog geen concrete vakantieplannen omdat u niet houdt van de drukte van het hoogseizoen? Mocht het toch beginnen te kriebelen om eropuit te gaan, kijk dan eens naar alternatieve bestemmingen. Menig Nederlander is in de zomermaanden te vinden aan de kust in Spanje of Frankrijk, terwijl bijvoorbeeld Oost-Europa ook prachtige gebieden heeft. 
 

6. Wacht tot het laatste moment

Aanbieders van vakantiereizen willen hun vliegtuigen en hotels vol hebben, dus wacht zo lang mogelijk met boeken voor de scherpste prijzen. Wel is het dan lastig om zelf te bepalen op welke dag u wilt vertrekken en hoe lang u wilt blijven, dus enige flexibiliteit is wel vereist van mensen die een koopje willen scoren. Houd goed de verschillende vergelijk websites in de gaten voor vliegtickets en/of accommodaties.

Bronnen: AD & Telegraaf