Onderwijspersoneel verzuimt het meeste per jaar

Onderwijspersoneel verzuimt het meeste per jaar

Uit cijfer van het CBS blijkt dat personeel in het onderwijs het meeste verzuimt. Daarnaast melden medewerkers uit het openbaar bestuur en de overheidsdienst zich het langst ziek en meldt drie op de tien werknemers zich ziek door omstandigheden op het werk.

Medewerker gemiddeld zes dagen ziek

Het CBS heeft cijfers omtrent het ziekteverzuim in het tweede kwartaal van 2015 gepubliceerd. Hieruit blijkt dat het gemiddelde ziekteverzuimpercentage over deze periode uitkomt op 3,7%. Dit houdt in dat 37 op de 1000 werknemers zich ziekmeldden. Gemiddeld genomen heeft een werknemer één ziektemelding per jaar met een duur van zes dagen.

Verzuim hoogste in onderwijs sector

Ook blijkt dat het ziekteverzuim in het onderwijs in zowel 2014 als 2015 met 4,9% het hoogste is. Wel gaan werknemers in het onderwijs relatief snel weer aan de slag. Zo melden zij zich gemiddeld na 6,5 dagen weer beter, terwijl personeel in het openbaar bestuur en overheidsdiensten 8,5 dagen thuis zit. De horeca scoort op het gebied van ziekteverzuim juist goed met een ziekteverzuim van slechts 2,9%.

Reden ziekteverzuim

De Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden uit 2014 geeft inzicht in de reden van het ziekteverzuim. Zo blijkt dat drie op de tien werknemers zich ziekmelden door omstandigheden op het werk. Dit geldt vooral voor de sector vervoer en opslag waar werknemers in 2014 gemiddeld 7,5 dagen verzuimden. De overige werknemers (75%) meldden zich ziek vanwege griep. In totaal heeft 43% van de medewerkers zich in de afgelopen maanden één of meerdere keren ziekgemeld.

Tijdelijk personeel nodig wegens ziekteverzuim?

Uitzendbureau 65plus is u graag van dienst als u snel personeel zoekt ter vervanging van een zieke collega. Met een groot aanbod aan flexkrachten voor de meest uiteenlopende sectoren, zorgen wij dat u snel beschikt over een ervaren uitzendkracht. Meer weten? Lees dan meer over het inhuren van onze ervaren 65-plussers, maak kennis met onze flexkrachten of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Bron: Penoactueel.nl

Reageren