Onderzoek naar senioren met een supergeheugen

Onderzoek naar senioren met een supergeheugen

Worden we ouder, dan gaat ons geheugen doorgaans achteruit. Wetenschappers hebben echter diverse zestigers en zeventigers bestudeerd die het geheugen hebben van een twintigjarige! Lees hier meer.
 

Wetenschappers hebben onlangs een groep van zestigers en zeventigers onderzocht. Wat blijkt? Deze groep heeft het geheugen van een twintigjarige. Hersenscans van deze slimme ouderen (of ‘super agers’) laten zien waarom: de hersengebieden die betrokken zijn bij leren en het onthouden van nieuwe informatie zijn niet gekrompen. Normaal zet die krimp in vanaf het vijftigste levensjaar, maar deze senioren bleken de uitzondering. De scores op geheugentests bevestigden dat beeld.
 

Nader onderzoek interessant voor dementie

Uit nader onderzoek moet blijken hoe het komt dat het specifieke hersengebied niet is gekrompen. Is er sprake van erfelijkheid of is er iets in hun leven gebeurd wat invloed heeft? De hersengebieden die bij deze ouderen geen tekenen van veroudering vertonen, zijn de gebieden die bij mensen met de ziekte van Alzheimer het sterkst aangetast worden. Wordt er nader onderzoek gedaan en levert dit duidelijke antwoorden op? Volgens de wetenschappers kunnen deze antwoorden helpen om processen die leiden tot dementie beter te begrijpen en mogelijk zelfs tegen te gaan! Dit wordt vervolgd.
 

Werken na uw pensioen

Behoort u niet tot de groep ‘super agers’, maar wilt u ook graag uw hersenen gebruiken? Aarzel niet en schrijf u in bij Uitzendbureau 65plus! Wij zijn doorlopend op zoek naar gemotiveerde, deskundige en ervaren mensen die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt en aan de slag willen in een nieuwe baan! Neem contact op met onze HR-specialisten en vraag hen naar de mogelijkheden.

Bron: Plus Online
 

Reageren