Ook langdurig werklozen weer aan het werk

Ook langdurig werklozen weer aan het werk

Het gaat goed met de economie, dat kan u niet ontgaan zijn. Jongeren en tijdelijk werklozen vonden de afgelopen periode sneller een baan, maar nu lijken ook de langdurig werklozen te profiteren van het economisch herstel. 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) presenteerde onlangs de nieuwe werkloosheidscijfers. Hieruit blijkt dat mensen sneller een baan vinden dan voorheen. Dit geldt niet alleen voor de jongeren en de tijdelijk werklozen, maar ook voor de langdurig werklozen. Er is nog wel een behoorlijk verschil merkbaar in de groep langdurig werklozen. 
 

Daling tijdelijk en langdurig werklozen

Het aantal mensen dat een tot twee jaar thuis zat (de zogenaamde tijdelijk werklozen), daalde tussen 2015 en 2016 van 111.000 naar 80.000 personen. De groep die langer dan twee jaar werk zoekt, werd ook kleiner, maar in mindere mate: van 148.000 naar 137.000. Dit is weliswaar een daling, maar niet zo’n sterke daling als bij de tijdelijk werklozen.
 

Werkloosheid onder 55-plussers

Vier op de tien mensen die langer dan twee jaar werk zoeken, zijn 55 jaar of ouder. Dat komt volgens het CBS doordat de arbeidsmarkt vergrijst en er nu meer 55-plussers op de arbeidsmarkt zijn dan voorheen. Jongeren bijvoorbeeld worden vaak sneller aangenomen, omdat ze goedkoper zijn.
 

Meer informatie over werkloosheid

Wilt u meer informatie over werkloosheid? Of heeft u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en wilt u nog graag de handen uit de mouwen steken? Maak kennis met Uitzendbureau 65plus. Wij hebben jarenlange ervaring in de arbeidsbemiddeling van AOW-gerechtigde medewerkers. Wij plaatsen hen bij uiteenlopende opdrachtgevers, zoals opdrachtgevers in het onderwijs, transport (chauffeurs) of de facilitaire dienstverlening. Dit doen wij vanuit onze labels 65plus In het Onderwijs, 65plus In Goede Handen en 65plus Op de Weg.

Bron: Nu.nl

Reageren