Op dit festival is de minimumleeftijd 65

De zomer is volop aan de gang: mooi weer, rustige wegen én vele festivals. Het aantal festivals in Nederland bereikt dit jaar een hoogtepunt met ruim 1100 stuks. In juni, juli en augustus zijn dit er bijna 400. Hiervan is er één wel heel speciaal, gezien de minimumleeftijd van 65 jaar: het Forever Young festival.

Niet achter de geraniums, maar naar een festival

Op 21 augustus, in Almere is het zover: op de acht podia zijn er diverse live optredens, van onder andere Willeke Alberti. Ook zijn er diverse andere activiteiten en is er genoeg gelegenheid voor een hapje en een drankje. Na de uitverkochte editie van vorig jaar en lovende reacties, beloofd het ook dit jaar een groot succes te worden met zo’n tienduizend bezoekers. 

De organisator – zelf een dertiger – Sietse Dugour nam het initiatief om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Maar dat niet alleen: hij wil ook het vooroordeel ontkrachten dat senioren alleen maar achter de geraniums zitten (maar dat wisten wij als Uitzendbureau 65plus natuurlijk allang!).

Forever Young Club

Kunt u niet bij het festival aanwezig zijn, maar bent u als 65-plusser wel geïnteresseerd in leuke activiteiten ondernemen? Dan is de Forever Young Club wellicht iets voor u. Dit is de enige 65+ club van Nederland die volledig is gericht op plezier maken en mensen leren kennen. Via deze organisatie kunt u het hele jaar door genieten van leuke events. Als lid wordt u als eerste op de hoogte gehouden en krijgt u korting op de uitjes.

Steeds meer senioren gaan op pad

Hans van Leeuwen, trendwatcher vrijetijdsbesteding, voorspelt dat er in de toekomst veel meer ouderen naar festivals zullen gaan. Dat komt doordat de manier waarop mensen van verschillende leeftijden communiceren en welke interesses ze hebben steeds dichtbij elkaar komen te liggen.

Bovendien neemt de levensverwachting van Nederlanders al jaren toe. Een bijkomstigheid hiervan is dat ouderen veel vitaler zijn en ook veel meer op pad gaan dan eerdere generaties. Daarnaast  hebben senioren een beter inkomen dan de senioren van twee decennia geleden.


“Tegenwoordig is er bijna geen onderscheid tussen jongeren en ouderen. Ze zijn digitaal vaardig, sporten en vinden het leuk om uit te gaan en van het leven te genieten”, stelt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ouderenbond ANBO.


Bron: NU.nl