Oproep: rechtshandige 65-plussers gezocht

Oproep: rechtshandige 65-plussers gezocht

Bent u tussen de 65 en 80 jaar oud en bent u rechtshandig? Dan zijn onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen op zoek naar u! In een afstudeeronderzoek richten zij zich op de effecten van inspanning op het aanleren van een nieuwe motorische taak. Lees gauw meer. 

Ward Nieboer en Gabriela van Oostroom zijn onderzoekers van de studie Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Voor hun afstudeeronderzoek zijn Ward en Gabriela op zoek naar rechtshandige 65-plussers die deel willen nemen aan een driedelig onderzoek.
 

Onderzoek Rijksuniversiteit Groningen

In het onderzoek wordt gekeken naar de effecten van inspanning op het aanleren van een nieuwe motorische taak. Dit is relevant voor 65-plussers omdat het aanleren van nieuwe motorische taken het dagelijks leven een stuk leuker kan maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een mobiele telefoon. Het onderzoek heeft ook een klinische relevantie, namelijk het opnieuw aanleren van motorische taken na een trauma of medische ingreep. Bekijk deze PDF met meer informatie over het onderzoek
 

Neem deel aan het onderzoek

Wilt u Ward en Gabriela helpen? U wordt op drie momenten (nader af te stemmen) in het laboratorium van de medische faculteit in Groningen. De eerste sessie duurt tweeëneenhalf uur en de tweede en derde sessie slechts 15 minuten. Als beloning ontvangt u een VVV-bon van € 10. Meld u aan en stuur een e-mail naar Ward Nieboer of Gabriela van Oostroom.

Reageren