Oudere vrijwilligers brengen geld in het laatje

Oudere vrijwilligers brengen geld in het laatje

Nederland telt een groot aantal vrijwilligers, onder wie veel 55-plussers. Deze oudere vrijwilligers bezorgen de samenleving veel geld, zo blijkt uit recent onderzoek van het Wetenschappelijk Bureau van 50PLUS. Lees er hier meer over.
 

Bijna de helft van alle Nederlanders zet zich in als vrijwilliger. De leeftijdsgroep van 35 tot 55 jaar is de actiefste groep op het gebied van vrijwilligerswerk. Maar wordt er gekeken naar het aantal uren dat vrijwilligers maken, dan verschuift het zwaartepunt naar ouderen. Bovendien wordt de helft van al het vrijwilligerswerk door 55-plussers gedaan. Dit blijkt uit onderzoek van het Wetenschappelijk Bureau van 50PLUS.

 

Besparing van 5,3 miljard euro

Stel dat de uren die 55-plussers als vrijwilliger werken, worden gewaardeerd met een minimale vergoeding van € 5 per uur: dan levert dit een bedrag op van maar liefst 5,3 miljard euro. Dit bedrag houdt de samenleving nu in eigen zak, aldus prof. dr. Lucas Meijs van de Rotterdam School of Management. Als hierbij de kosten worden opgeteld die 55-plussers de samenleving besparen door de mantelzorg die zij verlenen aan hun naasten, dan zou dit bedrag nog veel hoger uitvallen.
 

Werken via Uitzendbureau 65plus

Heeft u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en wilt u nog graag aan de slag? Bij Uitzendbureau 65plus kunt u betaald werk verrichten. Wij zijn al meer dan veertig jaar gespecialiseerd in de arbeidsbemiddeling van AOW-gerechtigden: wij plaatsen hen bij opdrachtgevers in het hele land. Interesse? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op

Bron: Plus Online

Reageren