Oudere werkzoekende vindt minder snel baan

Oudere werkzoekende vindt minder snel baan

Uit recent onderzoek blijkt dat ouderen minder snel een nieuwe job vinden. Van de 55-plussers die werkloos worden, vindt slechts 7 procent binnen drie maanden een nieuwe baan. Tweederde is langdurig werkloos.
 

De werkloosheid onder ouderen nam de laatste tijd af, maar afgelopen februari nam het aantal 55-plussers zonder een baan weer iets toe. Van 4,8 procent ging het in februari 2017 naar 4,9 procent. Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt nu ook dat ouderen minder snel een nieuwe job vinden. Elk kwartaal meet het CBS hoeveel mensen die werkloos waren een baan hebben gevonden (baanvinders) en hoeveel werkenden er werkloos zijn geworden (baanverliezers).
 

Binnen drie maanden een nieuwe baan

Van het aantal 55-plussers dat werkloos wordt, vindt 7 procent binnen drie maanden een nieuwe baan. Dit is weliswaar hoger dan in de voorgaande jaren, maar in vergelijking met jongere leeftijdsgroepen is dit een laag percentage. Zo vindt één op de drie mensen van 15 tot 35 jaar binnen drie maanden een andere baan. Bij 35-tot 55-jarigen was dit bijna een op de vijf.
 

Verdubbeling van oudere werklozen

In de afgelopen tien jaar is het aantal werkloze 55-plussers (55 tot 75 jaar) verdubbeld. In 2006 waren er 48 duizend werklozen in deze leeftijdsgroep. Toen was nog ruim 10 procent van de werklozen ouder dan 55 jaar. In 2016 was dit 22 procent, 117 duizend van de 538 duizend werklozen. Volgens arbeidsmarktdeskundigen moeten scholing, ontslagrecht en loondoorbetaling bij ziekte op de schop, zodat de positie van oudere werklozen op de arbeidsmarkt verbetert.
 

Aan de slag via Uitzendbureau 65plus

Bent u de AOW-gerechtigde leeftijd gepasseerd en wilt u nog graag aan de slag? Solliciteer bij Uitzendbureau 65plus! Wij zijn al meer dan veertig jaar gespecialiseerd in de arbeidsbemiddeling van AOW-gerechtigde medewerkers en hebben tal van banen beschikbaar. Wij kunnen u plaatsen bij bedrijven en ondernemingen in heel Nederland. Bekijk onze actuele vacatures en solliciteer direct. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met onze HR-specialisten: zij lichten de mogelijkheden graag aan u toe!

Bron: Plus Online

Reageren