Ouderen in het zonnetje tijdens de Nationale Ouderendag

Op vrijdag 7 oktober is het Nationale Ouderendag. De dag waarop ouderen in het zonnetje worden gezet en wensen in vervulling gaan. Een dag waar we dus graag even bij stilstaan!

Wensen in vervulling

De Nationale Ouderendag is een particulier initiatief dat sinds 2009 elke eerste vrijdag van oktober plaatsvindt. Op deze dag gaat alle aandacht uit naar de oudere generaties die vaak al veel hebben meegemaakt, maar nog altijd ambities hebben om waar te maken. Tegelijkertijd is het een dag waarop je wat voor elkaar kunt betekenen.


Internationale vs Nationale Ouderendag

Sinds 14 december 1990 heeft de Verenigde Naties de eerste oktober uitgeroepen tot Internationale dag van de ouderen. Deze dag is een vervolg op het internationale actieplan van Wenen over vergrijzing uit 1982 en staat volledig in het teken van ouderen en hun bijdrage binnen de samenleving. Thema's die op deze dag centraal staan, zijn onder andere het verbeteren van de zorg voor ouderen in ziekenhuizen en het tegengaan van uitsluiting en eenzaamheid onder ouderen. 

Sinds 2009 heeft Nederland een eigen dag voor ouderen in de vorm van de Nationale Ouderendag. Dit particuliere initiatief is opgericht door Maurits Barendrecht vanuit de gedachte dat jongere generaties iets voor ouderen kunnen betekenen. Een dag om ouderen extra in het zonnetje te zetten.


Activiteiten Nationale Ouderendag

Tijdens de Nationale Ouderendag staan ouderen dan ook aan het roer en organiseren gemeenten, particulieren en bedrijven activiteiten speciaal voor onze ouderen. Zo kunnen ouderen vóór 7 oktober een wens indienen die op deze dag wellicht vervuld wordt door een van de vrijwilligers die zich inzetten als wensvervuller. Daarnaast worden er volop activiteiten georganiseerd zoals gezamenlijk lunchen, een voorstelling bezoeken of naar een zangkoor luisteren. 

Kortom: een dag om in te lijsten en waarop we ook extra trots zijn op onze eigen 65plus kandidaten!


Meedoen met de Nationale Ouderendag?

Kijk voor meer informatie over het aanmelden van uw wens of het vinden van activiteiten in de buurt op Nationaleouderendag.nl en bekijk onderstaand ook eens de promotievideo van de Nationale Ouderendag.