Ouderen steeds vaker op social media

Ouderen steeds vaker op social media

Uit recent onderzoek blijkt dat ouderen steeds meer gebruikmaken van social media. Senioren zijn met een ware inhaalslag bezig. Lees hier meer over de uitkomsten van het onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft onlangs onderzoek uitgevoerd naar het socialmediagebruik in Nederland. In de publicatie ICT, Kennis en Economie 2017 worden de resultaten uiteen gezet. Wat blijkt? Acht op de tien Nederlanders van 12 jaar of ouder maken gebruik van sociale netwerken als WhatsApp, Facebook of Twitter. De afgelopen jaren is het gebruik hiervan onder ouderen toegenomen, terwijl dit onder jongeren nauwelijks is veranderd. 
 

Socialmediagebruik jongeren versus senioren

Uit het onderzoek komen de volgende resultaten naar voren: “In 2016 was bijna 80 procent van de 12-plussers actief op sociale netwerken, in 2014 was dit nog bijna 72 procent. Jongeren maakten in 2016 weliswaar nog meer gebruik van sociale netwerken dan mensen in de oudere leeftijdsgroepen, maar het verschil is sinds 2014 aanzienlijk kleiner geworden. Het gebruik van sociale netwerken onder 45- tot 65-jarigen nam toe van 70 procent naar 83 procent. Onder 65-plussers steeg dit aandeel in dezelfde mate, van 26 procent naar 39 procent. Vooral het direct uitwisselen van berichten, bijvoorbeeld via Skype Messenger of WhatsApp, nam fors toe onder 45-plussers, mede door het toenemende bezit van smartphones.”
 

Informatie van 65plus

Wilt u meer informatie over dit bericht? Bekijk de gehele publicatie op de website van het CBS. Uiteraard kunt u ook meer informatie vragen aan Uitzendbureau 65plus. Sinds jaar en dag zijn wij gespecialiseerd in het uitzenden van kwieke 65-plussers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Zij gaan nog graag aan het werk en draaien hierbij hun hand niet om voor kantoorbanen en banen waarbij gebruik wordt gemaakt van social media. Zoekt u een ervaren professional? Uitzendbureau 65plus levert medewerkers via de labels 65plus In het Onderwijs, 65plus Op de Weg, 65plus In Goede Handen en 65plus Payroll Professionals

Bron: CBS

Reageren