Ouderen willen langer doorwerken dan jongeren

Opvallende resultaten uit een onderzoek van het ING Economisch Bureau: jonge werknemers willen minder lang doorwerken dan de oudere generatie.

Jong vs. oud op de arbeidsmarkt

Met de toename van het aantal Nederlanders dat 65 of ouder is, neemt ook het aantal werkende 65-plussers toe. Dit jaar is de grens van 200.000 gepasseerd en met het oog op de vergrijzing zal dit aantal voorlopig blijven stijgen.

Op zich geen verrassing. Wat echter wel opvallend is, is dat ouderen lijken te wennen aan het idee dat zij langer door moeten werken en niet meer met 65 jaar met pensioen gaan. Dit terwijl jongere werknemers juist aangeven minder lang door te willen werken.

Ruim 200.000 werkende 65-plussers

Doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd komt steeds vaker voor blijkt uit cijfers van het CBS. Zo zijn er inmiddels meer dan 200.000 werkende 65-plussers in Nederland. Deze groep actieve ouderen werkt gemiddeld 18 uur per week en bestaat voor drie kwart uit mannen. De cijfers laten een flinke stijging zien: zo werkt inmiddels één op elke 12 65-70 jarigen meer dan 12 uur per week, terwijl dit 10 jaar geleden nog één op de dertig was.

Het aantal werkende ouderen neem toe - Bron: CBS Statline

Dit is in lijn met de onderzoeksresultaten waarin een op de drie gepensioneerden aangeeft dat ze langer door hadden willen werken tegenover 23% die aangeeft dat ze eerder met pensioen hadden willen gaan. Het grootste deel van de groep (46%) is echter tevreden met het moment van uittreden. Het lijkt er dus op dat het aantal werkende 65-plussers/ AOW-gerechtigden komende jaren dus verder zal toenemen.

Een werkende 65-plusser voor uw organisatie

Uitzendbureau 65plus is gespecialiseerd in de inzet van actieve AOW-gerechtigden die graag willen werken. Met een uitgebreid kandidaten bestand bieden we bedrijven in allerlei sectoren een maatwerk pakket voor hun organisatie. En natuurlijk volop mogelijkheden voor 65-plussers die aan de slag willen.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op of bekijk onze mogelijkheden voor werkgevers en werkzoekenden.

Bron: Personeelsnet.nl