Over deze vaardigenheden moet u in de toekomst beschikken

De arbeidsmarkt verandert. Door diverse maatschappelijke en technologische ontwikkelingen moeten medewerkers over nieuwe vaardigheden beschikken. Over welke kwaliteiten zou u in de toekomst moeten beschikken? Lees er hier meer informatie over.

Door diverse maatschappelijke en technologische ontwikkelingen zijn de arbeidsmarkt en de werkomgeving in rap tempo aan het veranderen. Wat betekent dit voor werknemers? Over welke vaardigheden moet u beschikken om van toegevoegde waarde te blijven voor uw organisatie?
 

Onderzoek van het World Economic Forum

Het World Economic Forum doet onderzoek naar dit onderwerp. Het World Economic Forum organiseert jaarlijks een bijeenkomst voor de CEO's van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici (presidenten, ministers-presidenten en anderen), intellectuelen en journalisten. Uit het onderzoek zijn enkele voorlopige uitkomsten gekomen. Eén van de belangrijkste conclusies: door de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen is met name administratief kantoorwerk in hoog tempo aan het verdwijnen. In de toekomst zal met name veel vraag zijn naar data-analisten, IT-specialisten, engineers, maar ook experts op het gebied van HR en organisatieontwikkeling.
 

Top-10 vaardigheden in 2020

Het World Economic Forum heeft een top-10 met vaardigheden opgesteld. Deze vaardigheden zou iedere medewerker in 2020 moeten beheersen. 

 • Vaardigheid 1: In staat zijn om complexe problemen op te lossen
 • Vaardigheid 2: Beschikken over kritisch denkvermogen
 • Vaardigheid 3: Creativiteit
 • Vaardigheid 4: People Management skills
 • Vaardigheid 5: Effectief kunnen samenwerken met anderen
 • Vaardigheid 6: Emotionele intelligentie
 • Vaardigheid 7: Beoordelingsvermogen en besluitvaardigheid
 • Vaardigheid 8: Servicegericht zijn
 • Vaardigheid 9: Beschikken over onderhandelingsvaardigheden
 • Vaardigheid 10: Cognitieve flexibiliteit
   

Uitzendkrachten van Uitzendbureau 65plus

Wilt u meer informatie over dit nieuwsbericht? Neem contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus. Wij zenden AOW-gerechtigde medewerkers uit in onder andere het onderwijs, de facilitaire dienstverlening en de transportsector. Onze medewerkers hebben de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt, maar zijn zeer gemotiveerd om zich verder te ontwikkelen. Wij bieden hen diverse cursussen en trainingen aan, zodat zij hun kennis kunnen bijspijkeren en vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. 

Bron: HR Praktijk