Petitie tegen overvolle klassen populair

Petitie tegen overvolle klassen populair

Leerkrachten in Nederland spreken zich uit over de omvang van schoolklassen. Met een petitie vraagt lerarenvakbond Leraren in Actie de politiek om een maximum te stellen aan het aantal leerlingen per klas. De petitie is zeer populair, want na een week was deze al meer dan 30.000 keer getekend.

Lerarenvakbond Leraren in Actie (LIA) wil in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen het probleem van de overvolle klassen aan de kaak stellen. Op dit moment is het aantal leerlingen per klas of groep niet aan een maximum gebonden en volgens Leraren in Actie bestaat één op de elf klassen uit dertig of meer leerlingen. Dat vindt de lerarenvakbond te veel: zij willen af van de zogenaamde plofklassen.
 

Terugdringen aantal leerlingen in de klas

De lerarenbond wil het aantal leerlingen in een klas terugdringen naar maximaal 28 kinderen. Dit zou al vanaf het nieuwe schooljaar in moeten gaan. Na drie jaar moet dit aantal verder worden afgebouwd naar 24 leerlingen per klas. Volgens leerkrachten komen in het onderwijs de meeste burn-outs voor en ‘is nergens in de wereld zulke chaos als in Nederlandse klassen’. In kleine klassen zouden zowel leerlingen als leerkrachten beter tot hun recht komen. Om de omvang van klassen terug te dringen, is LIA op 21 januari een petitie gestart: stopdeovervolleklassen.nl
 

Petitie aanbieden aan Tweede Kamer

Bent u benieuwd naar de petitie, neem dan een kijkje op www.stopdeovervolleklassen.nl. De petitie was binnen een week al meer dan 30.000 keer getekend. De vakbond wil de petitie op 8 maart – een week voor de landelijke verkiezingen – aanbieden aan de Tweede Kamer. Vier jaar geleden leverde eenzelfde actie van de lerarenvakbond 46.000 handtekeningen op. Het onderwerp kwam toen op de agenda van de Tweede Kamer, maar daar was er geen meerderheid voor de lerarenwens.
 

Onderwijsvacatures van 65plus In het Onderwijs

65plus In het Onderwijs is een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in de arbeidsbemiddeling van AOW-gerechtigde medewerkers die aan de slag willen in het onderwijs, bijvoorbeeld als examinator, surveillant, beoordelaar, docent, huiswerkbegeleider, conciërge, receptionist, klusjesman of schoonmaker. Wij kunnen hen dankzij ons landelijk dekkend netwerk plaatsen bij onderwijsinstellingen in heel Nederland. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met onze HR-specialisten. Uiteraard kunt u ook solliciteren op een van onze onderwijsvacatures óf kunt u uw personeelsaanvraag bij ons uitzetten

Bron: NOS en Nationale Onderwijsgids

Reageren