Roel werkt als techniekprofessional: De contacten met collega’s en de waardering zijn een stimulans om er nog wat bij te blijven doen

Na een loopbaan van ruim 45 jaar bij Stork en JBT, ging Roel dit jaar met pensioen. Dit zorgde voor gemengde gevoelens. "Enerzijds trok de rust mij aan. Anderzijds heb ik ruim 45 jaar met plezier gewerkt. Ik vond het reizen altijd een leuk onderdeel van mijn werk, net als de klantcontacten." Ook bleek dat er nog vraag is naar de uitgebreide kennis en ervaring van Roel. Nu assisteert hij op oproepbasis bij vragen en ontwikkelingen. De ideale oplossing voor deze professional! "De sociale contacten met (ex-)collega’s, samen met de waardering die hier uit blijkt, zijn een stimulans om er nog wat bij te blijven doen. Het grote voordeel is daarnaast dat ik zelf kan beslissen hoeveel uren ik besteed aan werk."

Roel over zijn loopbaan

"In 1974 ben ik na mijn opleiding MTS werktuigbouw bij Stork in Utrecht gaan werken. Dit bedrijf maakt afvulmachines voor flessen en heeft een klantenkring in zowel de zuivel-, gedestilleerd- en levensmiddelenindustrie. Kort gezegd maken zij machines voor alle vloeibare producten in flessen. Tijdens mijn werk daar heb ik aanvankelijk machines geassembleerd. In het verdere verloop ben ik deze machines ook in bedrijf gaan stellen, wat mij over de hele wereld heeft gebracht. Na een aantal jaren aan de ontwikkeling van de machines te hebben gewerkt ben ik uiteindelijk geëindigd als sales engineer. Binnen deze functie had ik de taak de wensen van de klant te vertalen naar een geschikte machine en daar tevens de offertes voor voor te bereiden. Vanwege de praktische achtergrond, werd ik de laatste jaren een productspecialist waarbij ik hardnekkige problemen hielp op te lossen bij bestaande machines, maar hielp ik de sales managers ook met technisch ondersteuning. Al met al was het een afwisselende carrière waarbij er regelmatig een beroep gedaan werd op mijn kennis van de machines uit het verleden (sommige draaien al 60 jaar!), alsook de ontwikkelde kennis rondom het afvullen en handlen van vloeistoffen."