Steeds meer ouderen begeven zich op social media

Steeds meer ouderen begeven zich op social media

Onlangs verscheen er een onderzoek waarin het socialmediagebruik in Nederland onder de loep wordt genomen. Wat blijkt? Steeds meer 65-plussers en 80-plussers begeven zich op social media, met name op Facebook en Twitter. Lees er hier meer over.

Onderzoeksbureau Newcom Research & Consultancy deed onderzoek naar het socialmediagebruik in Nederland. Uit hun ‘Nationale Social Media Onderzoek 2016‘ blijkt dat het aantal gebruikers van social media in Nederland ook dit jaar is toegenomen. Zo’n negen op de tien Nederlanders is actief op social media en de grootste platforms zijn WhatsApp (9,8 miljoen gebruikers), Facebook (9,6 miljoen gebruikers) en YouTube (7,2 miljoen gebruikers).
 

Ouderen kiezen voor Facebook en Twitter

WhatsApp is het grootste socialmediaplatform van Nederland: 9,8 miljoen Nederlanders maken gebruik van deze dienst, van wie 7 miljoen dagelijks. Het gebruik van Facebook groeit nog altijd in Nederland. In 2016 gebruiken 9,6 miljoen Nederlanders Facebook: dit zijn er 200.000 meer dan vorig jaar. Deze stijging wordt vooral veroorzaakt omdat meer 65-plussers en 80-plussers zich op dit sociale medium begeven. De relatieve toename onder beide groepen bedraagt respectievelijk 9 procent en 52 procent. Ook het Twittergebruik onder ouderen is toegenomen. De voornaamste reden van ouderen om zich op social media te begeven? Ze willen meekijken met wat hun kinderen en kleinkinderen doen.
 

Jongeren en social media

Nederlandse jongeren maken steeds minder gebruik van deze platformen en kiezen liever voor social media die gericht zijn op fotocontent, zoals Instagram of Snapchat. De belangrijkste redenen om te stoppen met het gebruik van het sociale platform zijn als volgt:

  • Het levert te weinig op (35 procent)
  • Het kost teveel tijd (28 procent)
  • Gebruikers voelen zich er niet meer thuis (27 procent)
     

Bron: Marketingfacts
 

Reageren