Steeds meer vraag naar gepensioneerde leerkrachten

Er is in Nederland een groeiend tekort aan leraren, daarom doen veel scholen een beroep op gepensioneerde docenten. Actualiteitenprogramma Nieuwsuur besteedde aandacht aan dit onderwerp en sprak hierover met Uitzendbureau 65plus. Lees hier meer!

Uit recente onderzoeken blijkt dat in de eerste twee maanden van 2016 het aantal vacatures in het basis- en voortgezet onderwijs met 50 procent is toegenomen. Er is hierbij voornamelijk vraag naar docenten Duits, Natuurkunde, Engels, Wiskunde en Nederlands – ook wel de ‘tekortvakken’ genoemd.
 

Hinder door lerarentekort

Steeds meer scholen ondervinden hinder van het groeiende lerarentekort: zij hebben grote moeite met het vinden van nieuwe collega’s en invallers bij ziekte, zwangerschap en andere piekmomenten. Om het lerarentekort echt op te lossen, zullen er meer nieuwe docenten opgeleid moeten worden. Helaas is er weinig belangstelling voor het vak docent. Uit noodzaak wordt er daarom steeds vaker een beroep gedaan op gepensioneerde docenten.
 

Gepensioneerde docenten van Uitzendbureau 65plus

Het NPO 2-actualiteitenprogramma Nieuwsuur besteedde op 14 maart aandacht aan het lerarentekort en de inzet van gepensioneerde leerkrachten, onder andere van Uitzendbureau 65plus. Doordat wij veel gepensioneerde docenten in ons bestand hebben, kunnen wij een bijdrage leveren aan het terugdringen van het lerarentekort. De docenten die wij in ons bestand hebben willen namelijk nog niet stoppen met werken: zij staan me veel plezier voor de klas.
 

Bekijk de uitzending!

Bent u benieuwd naar de uitzending van Nieuwsuur? Bekijk deze terug via de website van Nieuwsuur (uitzending maandag 14 maart - minuut 20). Op de website van Nieuwsuur leest u bovendien een achtergrondartikel, waarbij onder andere een gepensioneerde leraar Nederlands zijn verhaal doet. Uiteraard kunt u voor meer informatie over gepensioneerde leerkrachten en de mogelijkheden contact opnemen met Uitzendbureau 65plus!

Bron: Nieuwsuur