Stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen? Raadpleeg de stemwijzers

Komende woensdag zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Wilt u stemmen, maar weet u niet op welke politieke partij? Uitzendbureau 65plus helpt u graag op weg met een overzicht van de diverse beschikbare stemwijzers. 

Op woensdag 21 maart is het zover: Nederlanders mogen massaal naar de stembus om hun stem uit te brengen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Maakt u van uw stemrecht gebruik en gaat u komende woensdag naar een stemlokaal bij u in de buurt? De gemeente heeft een grote invloed op ons dagelijks leven: de inrichting van uw woon- en werkplaats wordt voor een groot deel door de gemeente bepaald, net als de inrichting van zorg, huisvesting en facilitaire voorzieningen. 
 

Overzicht van stemwijzers

Uit onderzoek onder lezers van PlusOnline blijkt dat met name lokale partijen de voorkeur hebben. Weet u nog niet op welke partij u wilt stemmen? Bekijk hieronder een overzicht van diverse stemhulpen waarin zowel de bekende partijen als de lokale partijen per gemeente zijn opgenomen. Deze kunnen u mogelijk op weg helpen. 

Let wel: Niet iedere gemeente of lokale partij is in de stemwijzers vertegenwoordigd. Voor inwoners van deze gemeenten zit er niets anders op dan zelf de verschillende partijprogramma’s met elkaar te vergelijken.
 

Stemwijzer.nl

Veel gemeenten hebben een Stemwijzer laten samenstellen door ProDemos, op basis van de onderwerpen die lokaal spelen. Op Stemwijzer.nl ziet u snel of uw gemeente ook zo’n Stemwijzer heeft.
 

Gemeentekieswijzer.nl

35 Gemeenten hebben een kieswijzer voor hun gemeente laten samenstellen. Op Gemeentekieswijzer.nl ziet u of uw gemeente daar ook toe behoort.
 

MijnStem.nl

MijnStem is een samenwerking van een onderzoeksbureau en de nieuwssite NU.nl. Op MijnStem.nl kunt u kijken of uw gemeente ook in deze kieswijzer is opgenomen.