Talentmanagement? HR moet deze kansen benutten

HR-afdelingen halen nog niet alles uit talentmanagement. Zo kan er veel meer gedaan worden aan coaching, opleiding en begeleiding van medewerkers. Lees hier welke kansen er benut kunnen worden. 
 

Talentmanagement is een term die steeds vaker opduikt. Met talentmanagement is er aandacht voor de aanleg, kwaliteiten en ambities van medewerkers en worden deze verder ontwikkeld. Vervolgens wordt er een functie gezocht waarin deze talenten tot hun recht komen en tot bloei gebracht worden. Frank Oddens, vice president International bij Talentsoft, vertelt aan magazine PW De Gids dat HR bij talentmanagement diverse kansen laat liggen. Volgens Oddens kan er veel meer gedaan worden op het gebied van coaching, opleiding en begeleiding van medewerkers. Lees hier meer over de kansen die HR kan benutten. 
 

Breng individuele talenten in kaart

Wilt u aan de slag met de talenten van uw medewerkers, dan is het belangrijk dat u de individuele talenten in kaart brengt. Weet wat iedere medewerker bijdraagt aan uw onderneming en wat dit oplevert. Kijk hierbij niet alleen naar de economische, maar ook naar de sociale bijdrage. Hoe iemand in het team ligt en over welke sociale vaardigheden hij of zij beschikt, zijn zeer belangrijk voor uw organisatie! 
 

Bied coaching on the job

Medewerkers die hun talenten willen ontplooien, willen continu gecoacht worden. Dit blijkt uit het eerder verschenen rapport van het Top Employers Instituut. Medewerkers willen hierbij niet wachten op functionerings- en coachingsgesprekken, maar willen coaching on the job. Coaching wordt steeds belangrijker, want medewerkers wisselen steeds meer tussen diverse functies, waardoor ze tijdens hun loopbaan verschillende carrières doorlopen.
 

Bied maatwerk

Nog nooit eerder liepen er zo veel verschillende generaties op de werkvloer als nu. Babyboomers willen op een andere manier worden aangestuurd dan jongeren en zij willen op hun beurt weer anders worden gecoacht dan de babyboomers. Volgens Oddens moet er maatwerk worden geboden.
 

Faciliteer op maat

Tot slot moeten medewerkers goed gefaciliteerd worden, zo stelt Oddens. Volgens hem vinden veel IT-afdelingen het bijvoorbeeld ingewikkeld om te werken met ‘Bring Your Own Device’. Maar iemand die fantastische presentaties kan maken op een Mac, moeten niet gedwongen worden om met Windows te werken. Daarnaast moet het mogelijk zijn om thuis te werken. Medewerkers die hun eigen tijd kunnen indelen, zijn productiever én positiever.
 

Meer weten over talentmanagement 

Wilt u meer weten over talentmanagement en het beste halen uit uw medewerkers? Neem contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus. Wij hebben ruime ervaring in de arbeidsbemiddeling van senioren en kunnen uw organisatie vooruit helpen. Schroom niet en vraag ons naar de mogelijkheden.

Bron: PW De Gids