The Voice Senior is regelrechte hit

Zangtalenten van 60 jaar of ouder maakten afgelopen vrijdagavond hun opwachting in The Voice Senior. Het televisieprogramma van producent Talpa werd voor het eerst uitgezonden en trok maar liefst 1,5 miljoen kijkers. Lees er hier meer over.

Begin 2018 kondigden wij het al aan op onze nieuwsblog: de komst van televisieprogramma The Voice Senior. The Voice Senior is een spin-off van de populaire talentenjacht The Voice of Holland, waarbij 60-plussers het in een zangwedstrijd tegen elkaar opnemen. Zij worden hierbij begeleid door diverse coaches, namelijk Marco Borsato, Angela Groothuizen, Ilse DeLange en Gordon en Gerard Joling. De uiteindelijke winnaar mag een EP opnemen en krijgt deze op vinyl uitgereikt. Daarnaast mag de winnaar optreden op het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome.
 

1,5 Miljoen kijkers

Er zijn in totaal vier afleveringen van The Voice Senior. Afgelopen vrijdagavond verscheen de eerste aflevering, waarin senioren deelnemen aan auditierondes van de zangwedstrijd. De aflevering was een regelrechte hit. Uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek blijkt dat er maar liefst 1.569.000 mensen naar de eerste aflevering keken. Na het NOS Journaal was dit het best bekeken televisieprogramma op de vrijdagavond. 
 

The Voice Senior in het buitenland

Nederland is het eerste land waar The Voice Senior wordt uitgezonden. Al diverse landen hebben bij producent Talpa aangegeven interesse te hebben in het format. Zo is het format ook al aan België verkocht en verschijnt The Voice Senior in het najaar op de Belgische televisie.