Thuiswonende 65-plusser? Doe mee aan onderzoek VU

Thuiswonende 65-plusser? Doe mee aan onderzoek VU

Bent u 65 jaar of ouder en wilt u een steentje bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek? De Vrije Universiteit Amsterdam is op zoek naar u! Het onderzoek richt zich op het effect van eiwitrijk voedingsadvies. 

Heeft eiwitrijke voeding effect op het fysiek functioneren van 65-plussers? Zorgt eiwitrijke voeding voor een verandering in spiermassa? Of voor meer spierkracht? Tijdens een grootschalig onderzoek zoekt de Vrije Universiteit Amsterdam antwoorden op deze en andere vragen! Het onderzoek van de VU is onderdeel van het Europese PROMISS Project. Het PROMISS Project is gericht op het begrijpen en voorkomen van eiwitondervoeding bij ouderen. 
 

Twee studies naar eiwitrijk dieet 

Het VU-onderzoek wordt uitgevoerd door Laura Winkens (onderzoeker), Rachel van der Pols (projectmanager), Merel Vrijmoeth (diëtist), Hanneke Wijnhoven (hoofdonderzoeker) en Betül Uyar (diëtist). Zij voeren de komende maanden twee studies uit. Hiervoor zijn zij naarstig op zoek naar thuiswonende 65-plussers. Bekijk hieronder de twee studies:
 

Vooronderzoek ‘Zijn eiwitrijke adviezen haalbaar voor senioren?’

  • Wat? Gedurende vier weken gratis begeleiding van een diëtist bij het opvolgen van eiwitrijk voedingsadvies, inclusief gratis verstrekking nieuwe eiwitrijke producten. Enkele eenvoudige metingen, onder andere van gewicht.
  • Waar? Driemaal een afspraak bij de VU Amsterdam of in buurthuis st. Joseph in Hilversum, tussentijds een aantal telefonische consulten.
  • Wanneer? Tot en met juli 2018
     

Interventiestudie ‘Effect van eiwitrijke voeding op mobiliteit, spieren etc.’

  • Wat? Gedurende zes maanden gratis begeleiding van een diëtist bij het opvolgen van een eiwitrijk voedingsadvies, inclusief gratis verstrekking nieuwe eiwitrijke producten. Diverse metingen, onder andere van lichaamssamenstelling en spierkracht.
  • Waar? Drie– tot viermaal een afspraak bij de VU Amsterdam, tussentijds een aantal telefonische consulten.
  • Wanneer? Vanaf september 2018
     

Neem deel aan het onderzoek

Bent u nieuwsgierig naar de uitkomsten en wilt u een bijdrage leveren aan het onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam? Aarzel niet en neem contact op met de diëtisten Merel Vrijmoeth en Betül Uyar. U kunt hen bereiken via telefoonnummer 020 598 68 01 |en e-mailadres promiss-onderzoek@vu.nl 

Reageren