Tweede Kamer akkoord met herziening van bepaalde schoolvakken

Tweede Kamer akkoord met herziening van bepaalde schoolvakken

Onlangs heeft de Tweede Kamer akkoord gegeven op een herziening van het huidige onderwijs. Zo wil het de inhoud van een aantal vakken in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs onder de loep nemen. 

VVD, CDA, D66 en GroenLinks onderhandelen samen over een nieuw kabinet. Deze partijen vroegen staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs om de herziening van het basis- en voortgezet onderwijs voort te zetten. Enkele vakken moeten op de schop om kwalitatief onderwijs te kunnen garanderen. 
 

Schoolvakken die worden herzien

De politieke partijen geven hierbij wel aan dat het vooralsnog gaat om de vakken Nederlands, rekenen en wiskunde, Engels, burgerschap, digitale geletterdheid en techniek. Andere vakken kunnen ook onder de loep genomen worden, mocht daar vanuit het onderwijsveld behoefte aan zijn. Pas als vakleerkrachten hierom vragen, kan hun vak ook meegenomen worden in de herziening van het curriculum.
 

Weinig samenhang in lesprogramma’s

Het onderwijscurriculum is de laatste tien jaar niet of nauwelijks veranderd. De roep om herziening van het onderwijscurriculum komt vanuit het onderwijsveld – de roep wordt echter ook ruim gesteund door de Tweede Kamer. Veelgehoorde kritiek is dat er weinig samenhang is in lesprogramma’s en deze zijn aangevuld met schoolvakken die er niet toe doen. 
 

Leerkrachten worden betrokken

De Tweede Kamer hamerde er de afgelopen tijd vooral op dat leraren bij de vernieuwing van de vakken moeten worden betrokken. In de loop van dit jaar worden er daarom werkgroepen gevormd van leraren en andere betrokkenen in het onderwijs. Zij gaan over de vernieuwing van de vakken Nederlands, rekenen en wiskunde, Engels, burgerschap, digitale geletterdheid en techniek nadenken. Hiervoor is al geld beschikbaar gesteld. 
 

Meer informatie 

Wilt u meer informatie over het onderwijs en werken in het onderwijs? Aarzel niet en stel uw vragen aan de HR-specialisten van 65plus In het Onderwijs. Wij hebben jarenlange ervaring in het uitzenden en detacheren van onderwijsprofessionals en hebben daardoor ook veel kennis van het onderwijsveld. Neem contact met ons op en stel uw vragen. Uiteraard kunnen wij u ook van dienst zijn wanneer u een ervaren en vakbekwame onderwijsmedewerker zoekt, zoals een examinator, surveillant, beoordelaar, docent, huiswerkbegeleider, conciërge, receptionist, klusjesman of schoonmaker.

Bron: Nu.nl

Reageren