Uitdaging belangrijker dan salaris voor Nederlandse uitzendkracht

Nederlandse uitzendkrachten zijn niet alleen flexibel in hun werk, maar ook in de arbeidsvoorwaarden. Zo zijn zij bereid salaris in te leveren in ruil voor betere doorgroeimogelijkheden.

Dit blijkt uit onderzoek van Walters People onder 1.700 professionals in Nederland, België en Frankrijk. Het onderzoek schetst een beeld van de Nederlandse uitzendkracht als iemand die op zoek is naar een uitdagende functie en die bereid is om te investeren in hun toekomst, bijvoorbeeld door een aanvullende opleiding.

Liever doorgroeien dan hoog salaris

49% van de flexwerkers noemt de inhoud van de functie als de belangrijkste factor om een baan te accepteren. Daarnaast geeft 78% van de uitzendkrachten aan een extra opleiding te willen volgen om hun loopbaan een extra impuls te geven. Ook blijken extra doorgroeimogelijkheden belangrijker dan het salaris. Zo zou 65% van de ondervraagden een lager salaris accepteren voor een meer uitdagende baan.

Een ervaren uitzendkracht voor uw organisatie

Bent u op zoek naar een uitzendkracht voor uw bedrijf? Bekijk dan onze ervaren flexkrachten en neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.