Verbeterde financiële positie ZZP’ers

Verbeterde financiële positie ZZP’ers

ZZP’ers zijn positiever over hun financiële situatie dan twee jaar geleden. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureaus TNO en CBS. Met name ZZP’ers in de bouw hebben een verbeterde financiële positie. Lees er hier meer over.

ZZP’ers, oftewel zelfstandigen zonder personeel, zijn positiever over hun financiële positie. Onderzoeksbureaus TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben een onderzoek gedaan naar ZZP’ers en hun verdiensten. Uit de Zelfstandigen Enquête Arbeid 2017 (ZEA) blijkt onder andere dat 47 procent van de ZZP’ers vindt dat de financiële situatie van hun onderneming goed tot zeer goed is. Dat is 4 procent meer dan in 2015. 
 

Werkzekerheid

Met name in de bouw zijn ondernemers vaker positief over de financiële situatie van hun onderneming. Ook zijn ze dit jaar iets vaker tevreden met hun inkomen en werkzekerheid. Volgens de enquête zegt maar acht procent vrijwel volledig afhankelijk te zijn van maar één opdrachtgever. 
 

Arbeidsongeschiktheid en pensioen

Uit het onderzoek komt echter ook naar voren dat 80 procent van de ondervraagden zich niet verzekert tegen arbeidsongeschiktheid. Als reden noemt 70 procent van hen dat het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering te kostbaar is. ZZP’ers zijn daarnaast wel beter voorbereid op hun pensioen. Driekwart van hen heeft een regeling voor de oude dag. Lang niet iedereen bouwt dat ouderwets op bij een pensioenfonds. Vooral sparen en beleggen en investeren in een woning zijn voor veel zelfstandigen een populaire manier om pensioen op te bouwen.
 

Meer informatie?

Bent u met pensioen en wilt u aan het werk blijven? Wilt u hierbij werken via een uitzendbureau of wilt u zich verhuren als ZZP’er? Dit is mogelijk het Uitzendbureau 65plus. Wij beschikken over de labels 65plus In het Onderwijs, 65plus Op de Weg en 65plus In Goede Handen. Vanuit deze labels zenden wij AOW-gerechtigde medewerkers uit in diverse branches. Wilt u zich liever als ZZP’er verhuren, dan kunt u rekenen op de verloning en payrolling via 65plus Payroll Professionals. Meer weten? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. 

Bron: NOS

Reageren