‘Verhoog AOW-uitkering voor kwetsbare ouderen’

Seniorenorganisatie KBO-PCOB pleit voor een verhoging van de AOW-uitkering voor kwetsbare ouderen. Deze groep heeft veelal een grotere zorgvraag, maar kan de zorgkosten niet dragen vanwege hun kleine portemonnee.

Als het aan seniorenorganisatie KBO-PCOB ligt, krijgen ouderen die financieel kwetsbaar zijn, een AOW-verhoging van 1 procent. Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB, vertelt daarover het volgende tegenover De Telegraaf: “Specifieke groepen ouderen hebben het ondanks de aantrekkende economie financieel heel zwaar. Zij zijn tijdens de crisis al hard getroffen en profiteren nog steeds niet nu het beter gaat.”
 

Zorgmijding door kleine portemonnee

Het gaat volgens Vanderkaa met name om oudere alleenstaande vrouwen. Ze krijgen een AOW, maar veel van hen hebben daarnaast slechts een klein pensioen of helemaal niets. Deze groep heeft veelal een grotere zorgvraag, maar kan de zorgkosten niet dragen vanwege hun kleine portemonnee. Dit leidt tot zorgmijding. Daarnaast wil de seniorenorganisatie dat werkloze ouderen beter opgevangen worden en als er in de nabije toekomst plannen worden gemaakt voor een korting op de zorgtoeslag.
 

Doorwerken na AOW-gerechtigde leeftijd

Wilt u meer informatie over de AOW-uitkering? Neem contact op met de specialisten van Uitzendbureau 65plus. Wij zijn sinds jaar en dag bedreven in het uitzenden van AOW-gerechtigde medewerkers in het onderwijs, de transportsector en de facilitaire dienstverlening. Dit doen wij via onze labels 65plus In het Onderwijs, 65plus Op de Weg en 65plus In Goede Handen.

Bron: Nationale Zorggids