Vier trends in payrolling

Welke trends kunt u op korte termijn verwachten binnen payrolling? 65plus Payroll Professionals zocht het voor u uit en zet vier trends op een rij, namelijk direct payments, cloud computing, kunstmatige intelligentie en HR-integratie. Lees er hier meer informatie over. 

Trend 1: Direct payments

 Dankzij het toenemende aantal freelancers stijgt het aantal direct payments. Deze ZZP’ers willen niet wachten op een maandelijks salaris, maar ze willen gelijk betaald worden voor de diensten die zij hebben geleverd. Direct payments worden steeds populairder. Heeft een ZZP’er een dienst geleverd, dan wordt de betaling onmiddellijk of bijna onmiddellijk betaald. Dit kan met mobiele betalingen en handige apps, zoals PayPal. Er is wel een kanttekening aan deze trend: het berekenen van belastingen en het bijhouden van overzichten van loonstaten en cashflow verloopt nog niet altijd soepel en foutloos. 
 

Trend 2: Cloud computing 

Wellicht heeft u al eens van cloud computing gehoord, ook wel ‘werken in de cloud’ genoemd. Dankzij cloud computing kunt u uw gegevens op elk apparaat op elke locatie met internetverbinding openen. Volgens magazine Forbes zal 83 procent van de werkbelasting zich in 2020 in de cloud afspelen. Dit geldt ook voor payrollbedrijven. Er zijn al payrollbedrijven die in de cloud opereren, en dit aantal zal steeds groter worden. Er zitten veel voordelen aan cloud computing, vooral voor kleine bedrijven met beperkte middelen. Zo brengt cloud computing kostenbesparingen en een grote flexibiliteit met zich mee. 
 

Trend 3: Kunstmatige intelligentie

Kunnen robots ons werk uitvoeren? In zekere zin wel. Met kunstmatige intelligentie – ook wel artificial intelligence genoemd – kunnen robots bepaalde werkzaamheden van medewerkers overnemen. Technologieën en innovatieve systemen maken het werk gemakkelijker en sneller. Kunstmatige intelligentie sijpelt het bedrijfsleven binnen en beïnvloedt verschillende afdelingen, waaronder de salarisadministratie. Ook werken bedrijven steeds vaker met chatbots om helpdeskwerknemers met niet-dringende verzoeken te helpen.
 

Trend 4: HR-integratie

Een goede integratie tussen HR en personeels- en salarisadministratie, dát is de toekomst. De gegevens uit verschillende systemen worden met elkaar verbonden, zodat er één grote bulk met informatie is. Dankzij deze informatievoorziening bespaart uw bedrijf tijd, geld en moeite. Zo kunnen loonlijsten en historische loongegevens met elkaar verbonden worden en kunt u verschillende systemen ‘met elkaar laten praten’. Denk bijvoorbeeld aan een planningsapp, een tijdklok en uw payrollbedrijf. Met het oog op de privacywetgeving is het wel cruciaal dat alle gegevens beschermd en geclassificeerd worden, maar indien nodig toch eenvoudig toegankelijk zijn. 
 

Contact met 65plus Payroll Professionals

Wilt u meer informatie over deze trends? Schroom niet en neem contact op met de HR-specialisten van 65plus Payroll Professionals. 65plus Payroll Professionals is een specialistische dienstverlening van Uitzendbureau 65plus. Met onze payrolldienst bieden wij werknemers de mogelijkheid om na het bereiken van de AOW-leeftijd door te werken bij hun werkgever. Neem contact met ons op en wij vertellen u graag meer. 

Bron: Business News Daily