Vijf HR-trends voor 2018

Vijf HR-trends voor 2018

Het nieuwe jaar heeft zich alweer aangediend! Wat gaat er in 2018 op het gebied van human resources gebeuren? Volgens HR-platform HR Praktijk zijn er vijf trends te bespeuren. Uitzendbureau 65plus zet ze voor u op een rijtje.

Trend 1: Gezonde werkomgeving

Hoe zorgt u voor een gezonde en vitale werkomgeving waarin gelukkige medewerkers maximaal kunnen presteren en duurzaam inzetbaar blijven? Zorg voor een gezonde werkomgeving, zowel voor medewerkers die lichamelijk werk verrichten en medewerkers die op kantoor werken. Zoek hiervoor de samenwerking met uw collega's van Facility en ICT.
 

Trend 2: Employee journey

Door het aantrekken van de economie, is de krapte op de arbeidsmarkt in steeds meer sectoren voelbaar. Gevolg is dat alles weer draait om de medewerker. Met welke arbeidsvoorwaarden kunt u medewerkers tevreden stellen? Hoe zorgt u dat zij bij u blijven werken – bijvoorbeeld door het aanbieden van cursussen? Bied uw medewerkers op de juiste momenten de juiste trainingen aan. Volg de ‘reis’ van uw medewerker – de employee journey. 
 

Trend 3: Employer branding

Wanneer bent u een aantrekkelijke werkgever? Dát is voor de meeste werkgevers de hamvraag. Goede arbeidsmarktcommunicatie en werken aan uw employer branding zijn daarbij van groot belang. Denk dus goed na over uw 'werkgeversmerk': wat is missie en visie en hoe zien medewerkers dat terug in de organisatiecultuur?
 

Trend 4: HR Analytics

Digitale tools en nieuwe technologieën maken het leven gemakkelijker. Robotisering en digitalisering zullen dan ook een steeds grotere rol gaan spelen bij werving & selectie én de beoordeling van medewerkers. Deze digitalisering levert u als werkgever een schat aan informatie op (big data). Via de big data en HR Analytics kunt u de personele ontwikkelingen alsmaar beter voorspellen. 
 

Trend 5: Privacy en wet- en regelgeving

Deze big data heeft een schaduwkant: het tast de privacy van mensen aan. Met de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in mei 2018 wordt de privacy van medewerkers gewaarborgd. Bovendien zullen er in 2018 tal van andere wetten en regels worden ingevoerd, waardoor de medewerker beschermd wordt. Denk bijvoorbeeld aan aanpassing van het ontslagrecht, de ketenbepaling van contracten, de transitievergoeding, het kraamverlof en de loondoorbetalingsplicht bij ziekte.
 

Advies van Uitzendbureau 65plus

Gaat u werk maken van deze vijf trends? Wanneer u meer informatie wilt over de trends, dan kunt u altijd contact opnemen met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus. Sinds 1975 zijn wij dé uitzendspecialist van AOW-gerechtigde medewerkers. Deze ervaren krachten worden uitgezonden in het onderwijs, de transportsector en de facilitaire dienstverlening. Dit doen wij via onze labels 65plus In het Onderwijs, 65plus Op de Weg en 65plus In Goede Handen.

Bron: HR Praktijk

Reageren