Vijf tips voor een productieve zomer

De zomer komt eraan: de periode waarbij uw medewerkers met vakantie gaan. Hoe zorgt u er tijdens deze zomermaanden voor dat het werk toch wordt verzet? Lees deze tips van Uitzendbureau 65plus voor een productieve zomer!

In de zomer gaan uw vaste medewerkers op vakantie. Voor sommige werkgevers is dit een periode van stress, want de werkzaamheden gaan onverminderd gewoon door – soms is er zelfs extra seizoensdrukte. Lees deze tips en zorg voor een productieve zomer waarin u het tijdelijke personeelstekort gemakkelijk opvangt.
 

Tip 1: Moedig vakanties aan

Iedere werknemer heeft recht op vakantie. Het is belangrijk om werknemers aan te moedigen deze dagen op te nemen. Werknemers die geregeld vakantiedagen opnemen, zijn productiever en meer tevreden.
 

Tip 2: Maak een duidelijke vakantieoverdracht

Gaat een medewerker op vakantie, zorg dan voor een goede voorbereiding. Maak afspraken over lopende projecten en deadlines en zorg dat de medewerker een duidelijke vakantieoverdracht maakt voor de achterblijvers.
 

Tip 3: Werk met een teamplanning

Werk met een teamplanning, zodat de taken onderling verdeeld kunnen worden wanneer een medewerker op vakantie gaat. Zo weer iedere werknemer wat zijn verantwoordelijkheden zijn en kunnen werkzaamheden op tijd ingepland worden.
 

Tip 4: Laat flexibiliteit toe

Geef een werknemer die op vakantie gaat, wat meer ruimte en flexibiliteit. Zo is de werknemer meer geneigd om extra inspanningen te leveren om hun werkzaamheden af te ronden en taken over te dragen.
 

Tip 5: Huur uitzendkrachten in

Tijdens de vakantieperiode kunt u uiteraard ook een beroep doen op ondersteuning van uitzendkrachten of flexmedewerkers! Deze tijdelijke arbeidskrachten kunnen tijdens de zomermaanden dagelijkse werkzaamheden en dringende projecten oppakken. Zo gaan werknemers met een gerust hart op vakantie en krijgen achterblijvers niet alle taken voor hun rekening.
 

10 procent korting op inhuur tijdelijk personeel

Bent u op zoek naar ervaren en kundige vakantiekrachten? Voorkom problemen of stress en kies voor de flexibele oplossingen van Uitzendbureau 65plus! En schakelt u tussetijdens de actiemaanden een flexwerker of vakantiekracht in, dan ontvangt u tien procent korting op het toch al scherpe uitzendtarief! Meer weten? Bekijk onze webpagina over de zomeractie of neem contact op met onze HR specialisten!

Bron: PW DeGids