Voorwaarden doorwerken na 65 jaar

Onder welke voorwaarden mag u een medewerker laten doorwerken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd? Uitzendbureau 65plus geeft u graag antwoord op deze vraag. Lees hieronder meer. 

Veel werkgevers vragen zich af onder voorwaarden zij een medewerker mogen laten doorwerken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd. In veel cao’s staat namelijk dat een arbeidsovereenkomst van rechtswege eindigt bij het bereiken van de pensioenleeftijd. Dit wordt het automatische pensioenontslag genoemd. 
 

Ragetlie-regel

U kunt uw medewerker niet zomaar een nieuw tijdelijk contract geven, want u moet hierbij voldoen aan de zogenaamde Ragetlie-regel. Deze regel is op 1 juli 2015 met de Wet werk en zekerheid ingevoerd en bepaalt dat wanneer een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd niet eindigt door rechtsgeldige opzegging of door ontbinding, maar op een andere wijze (zoals pensioenontslag), u daarna niet zomaar een arbeidscontract voor bepaalde tijd mag aanbieden. 
 

Inhuren na ontslag

De Ragetlie-regel in niet van toepassing wanneer er meer dan drie maanden zitten tussen het contract voor onbepaalde tijd en het tijdelijke contract. U mag uw werknemer dus drie maanden na zijn pensioenontslag weer inhuren op tijdelijke basis. In het uiterste geval kunt u het lopende contract ook laten ontbinden door de kantonrechter, wanneer u direct kunt overgaan op een tijdelijk contract.
 

Meer weten?

Op de website van Rendement vindt u een handig stappenplan, waarbij u in een oogopslag ziet welke administratieve zaken u moet regelen om uw medewerker door te laten werken. Wilt u uw medewerker laten doorwerken via Uitzendbureau 65plus, bijvoorbeeld met een payrollconstructie? Aarzel niet en neem contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus. Zij lichten een en ander graag aan u toe. 

Bron: Rendement