Vrouw minder succesvol bij vragen loonsverhoging

Vrouw minder succesvol bij vragen loonsverhoging

Uit recent onderzoek blijkt dat vrouwen minder vaak een loonsverhoging krijgen dan mannen, terwijl ze even vaak om een loonsverhoging vragen. Lees er hier meer over!

Onlangs kwam naar voren dan vrouwelijke hoogleraren minder verdienen dan hun mannelijke collega’s. Dit blijkt uit gegevens van de NOS naar aanleiding van een onderzoek van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH). De vrouwelijke hoogleraren en universiteitsdocenten verdienen gemiddeld 799 euro minder per maand (bruto). Dit is een verschil van 13,7 procent met hun mannelijke collega's. De mannen en vrouwen werken evenveel, de vrouwen zijn gemiddeld 4,5 jaar jonger.
 

Aanvraag loonsverhoging honoreren

Dit is slechts een van de vele praktijkvoorbeelden dat vrouwen een lager loon krijgen dan mannen die dezelfde functie uitoefenen. Uit een ander onderzoek van de universiteit van Wisconsin (Amerika) en de universiteit van Warwick (Engeland) blijkt dat vrouwen minder succesvol zijn bij het vragen van loonsverhoging dan mannen. Voor de studie werden de gegevens verzameld van 4.600 Australische werknemers van 800 verschillende werkgevers. In het onderzoek werd gekeken naar diverse mogelijke oorzaken, zoals terughoudendheid vanwege angst voor hoe de werkgever zou reageren of het feit dat vrouwen wellicht minder doortastend zijn bij onderhandelingen. Wat blijkt? Mannen hebben 25 procent meer kans dat een verzoek om loonsverhoging wordt gehonoreerd dan wanneer vrouwen dat doen.
 

Verschil jonge en oudere vrouwen

Uit het onderzoek komt overigens naar voren dat jonge vrouwen vaker loonsverhoging krijgen dan oudere vrouwen. De onderzoekers vinden dit een positief gegeven: jonge vrouwen onderhandelen vandaag de dag succesvoller over hun salaris dan oudere vrouwen, wellicht zal deze trend doorzetten in de toekomst.

Bron: Nu.nl
 

Reageren